Agenda Lokaal

Cursusprogramma seizoen 2017-2018

Stichting Coherente verzorgt diverse cursussen in Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Waver, gericht op bewegen, creativiteit, ontplooiing en zelfredzaamheid.

De cursussen van seizoen 2017-2018 starten weer in september. Sinds 1 juli 2017 staat het gehele cursusprogramma op de website en is de inschrijving open voor iedereen. Ook is er een Cursusfolder beschikbaar, af te halen in het Dienstencentrum in Ouderkerk of het Dorpshuis in Duivendrecht. Klik hier voor een digitale versie van de folder.

Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Is een cursus vol? Meldt u toch aan! U komt dan op een wachtlijst. Zo kunnen we u benaderen zodra er plaats komt. Bij voldoende belangstelling kan missschien een extra groep starten.

Bij een aantal cursussen kunt u ook na de start van het seizoen gemakkelijk instromen. Ook worden er regelmatig korte cursussen aangeboden, waarvoor u zich in kunt schrijven.

Een overzicht van de cursussen voor jeugdvolwassenen en ouderen in het seizoen 2017-2018 vindt u door op de doelgroep of op de links aan de linkerzijde van deze pagina klikken.

Voor meer informatie over nieuwe, lopende cursussen en instroommogelijkheden, kunt u contact opnemen met het Cursuswerkbureau van Coherente, Dorpshuis, Dorpsplein 60 te Duivendrecht, tel. (020)-6993164 of mailen naar m.rechtuijt@coherente.nl

Wij zijn aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden, opzeggen en betalen (Voorwaarden)

Heeft u zelf ideeën voor een cursus of workshop? Om te volgen of te geven? Neem contact op!

Jeugdhulptrainingen najaar 2017

In het najaar organiseert de gemeente Uithoorn in samenwerking met een aantal organisaties een zestal trainingen voor kinderen, jongeren en ouders. Met deze trainingen krijgen u en uw kind handvatten voor sociaal-emotionele problemen, weerbaarheid en positief opvoeden.

Inwoners uit de gemeente Ouder-Amstel kunnen deze trainingen ook volgen. Op Jeugdhulptrainingen vindt u meer informatie over welke trainingen er allemaal zijn, wanneer en hoe u zich kunt aanmelden. Deelname aan de trainingen is gratis.

 

Tweede editie Rondje Duivendrecht

Weet u nog? De eerste editie van de wandeltocht Rondje Duivendrecht was in oktober 2016 en met meer dan 100 enthousiaste deelnemers was deze eerste editie een groot succes!

In Duivendrecht was een wandeling uitgezet met start en finish op het Dorpsplein. De deelnemers liepen een afstand van ongeveer zes kilometer in en om Duivendrecht. Men kon individueel wandelen, maar de meeste deelnemers liepen de route in kleine groepjes. Er was een gezellige en informatieve tussenstop bij de boerderij van de familie Wintershoven, het weer was goed en de Plus verzorgde onderweg voor een gezonde versnapering. Dit alles, plus het enthousiasme van de deelnemers, maakte het Rondje tot een heel geslaagd evenement!

Zaterdag 28 oktober 10.00 uur

U kunt vast in uw agenda zetten dat de tweede editie van het Rondje Duivendrecht op zaterdag 28 oktober is om 10.00 uur. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Coherente (Joëlle, Anita of Margit) via 020 699 31 64 of via anita@coherente.nl.

Wilt u toewerken naar het Rondje Duivendrecht? Elke zondagochtend kunt u mee lopen met wandelgroep Duivendrecht voor een rondje wandelen door het dorp. De groep verzamelt elke zondagochtend om 10.00 uur bij het Dorpshuis in Duivendrecht. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij de wandelgroep.

Helpt u mee een tweede Rondje Duivendrecht mogelijk te maken?

De vele deelnemers en de organisatoren van het Rondje Duivendrecht kijken uit naar een nieuw Rondje en zouden graag een nieuwe Duivendrechtse traditie maken van de wandeltocht. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart, maar hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken! Er zijn vrijwilligers nodig om het Rondje ook dit jaar weer tot een succes te brengen. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt erg gewaardeerd. Voor iedereen is een taak(je) te bedenken: helpen bij de organisatie van het evenement (vooraf, bijvoorbeeld bij het bepalen en uitschrijven van de route, bij het verzorgen van publiciteit door middel van het maken en verspreiden van bijvoorbeeld persberichten en posters en het gebruik van social media, bij het verwerken van de inschrijvingen, bij het benaderen van sponsors), maar ook op de dag zelf bij de uitvoering. Denk hierbij aan het opbouwen en afbreken van het podium, het verzorgen van de muziek en/of een warming up, het inschrijven van deelnemers, het regelen van het verkeer bij oversteekpunten, het ophangen en verwijderen van de routebordjes, etc. Een aantal taken zijn goed te combineren met zelf meewandelen!

Helpt u mee een tweede Rondje Duivendrecht mogelijk te maken? We komen graag met u in gesprek! Neemt u voor meer informatie contact op met Coherente (Joëlle, Anita of Margit) via 020 699 31 64 of via anita@coherente.nl. Natuurlijk kunt u ook langskomen op ons kantoor in het Dienstencentrum in Ouderkerk of het Dorpshuis in Duivendrecht.

Maak kennis met Fitaal

Fitaal aan de Amstel organiseert wekelijks een wandel- en (hard)loopactiviteit op zondagochtend. Om iedereen te laten ervaren hoe heerlijk het is om gezamenlijk te bewegen in de buitenlucht organiseert stichting Coherente samen met Fitaal aan de Amstel op woensdag 10 mei om 14.00 uur een wandeling vanaf de Bindelwijk. Iedereen kan hier aan meedoen, deze wandeling is voor elk niveau. En de wandeling is meteen een mooie warming up voor de Avondvierdaagse!

Er is een professionele trainer aanwezig en we gaan heerlijk de buitenlucht in om van het mooie Ouderkerk te genieten. Na de wandeling is er iets te drinken en een stukje fruit voor iedereen. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden: Coherente, Joëlle Goudsmit, tel. 020 496 36 73. Kom in beweging en wandel mee!

Elke week loopt er al een flink aantal enthousiastelingen uit Ouderkerk aan de Amstel en omgeving mee, met elkaar wordt elke zondag een afstand van ongeveer vijf kilometer afgelegd door de groene omgeving van de gemeente Ouder-Amstel. Ter bevordering van de gezondheid en algehele vitaliteit worden aanvullende lichaamsoefeningen gedaan. Elke zondag wordt om 10:00 gestart bij sporthal Bindelwijk (Koningin Julianalaan 16) en rond 11:00 is iedereen terug bij de sporthal waar een gratis aangeboden gezonde versnapering, in de vorm van vers fruit, als beloning staat te wachten. U bent van harte welkom! Deelname kost € 2,00, aanmelden is niet nodig.