Agenda Lokaal

Zomervakantie activiteiten in Ouder-Amstel

De zomervakantie komt er aan. Stichting Coherente organiseert deze zomer verschillende activiteiten in de eerste week en de laatste week van de zomervakantie.

Funsporten
Op dinsdag 25 juli op het grasveld voor de Mercuriusflat (in Duivendrecht) en op woensdag 30 augustus op het Willem Alexanderparkje (in Ouderkerk) is er van 11.00-12.30 uur een funsport en spelochtend. Op de grasvelden worden allemaal spelletjes gedaan waarbij plezier maken centraal staat. We gaan onder andere een spel doen met een  grote parachute en bal. Ook worden er levende bordspellen en verschillende uitdagende samenwerkingsspellen gedaan. De kinderen gaan 1,5 uur sportief, maar vooral spelgericht aan de slag.

Zomerknutselen
Woensdag 26 juli in het Dienstencentrum (Diederick van Haarlemstraat 3, 1191 AX, Ouderkerk aan de Amstel) en op donderdag 31 augustus in het Dorpshuis (Dorpsplein 60, 1115 CX, Duivendrecht) van 11.00-12.30 uur kunnen kinderen komen zomerknutselen. Kinderen kunnen kiezen of ze een Afrikaanse zonsondergang gaan schilderen, vissen gaan knutselen en versieren of hun eigen vlieger gaan maken en versieren.

De activiteiten funsport en zomerknutselen zijn voor kinderen vanaf zes jaar. De kosten voor deze activiteiten zijn €1,- per activiteit. Het is verplicht om maximaal 2 dagen voor aanvang van de activiteit aan te melden via j.goudsmit@coherente.nl. De activiteiten gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

3 tegen 3 voetbaltoernooi
In de laatste week van de zomervakantie is er een 3 tegen 3 voetbaltoernooi in zowel Ouderkerk a/d Amstel als Duivendrecht. Deelname is gratis. Het is op woensdag 30 augustus in de voetbalkooi tegenover SV Ouderkerk en op donderdag 31 augustus bij het speelveldje bij Parkje Houtzaagmolen in Duivendrecht. Het begint om 14.00 uur. Voor vragen kan je een mail sturen naar: jongerenwerk@coherente.nl

Maak kennis met Fitaal

Fitaal aan de Amstel organiseert wekelijks een wandel- en (hard)loopactiviteit op zondagochtend. Om iedereen te laten ervaren hoe heerlijk het is om gezamenlijk te bewegen in de buitenlucht organiseert stichting Coherente samen met Fitaal aan de Amstel op woensdag 10 mei om 14.00 uur een wandeling vanaf de Bindelwijk. Iedereen kan hier aan meedoen, deze wandeling is voor elk niveau. En de wandeling is meteen een mooie warming up voor de Avondvierdaagse!

Er is een professionele trainer aanwezig en we gaan heerlijk de buitenlucht in om van het mooie Ouderkerk te genieten. Na de wandeling is er iets te drinken en een stukje fruit voor iedereen. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden: Coherente, Joëlle Goudsmit, tel. 020 496 36 73. Kom in beweging en wandel mee!

Elke week loopt er al een flink aantal enthousiastelingen uit Ouderkerk aan de Amstel en omgeving mee, met elkaar wordt elke zondag een afstand van ongeveer vijf kilometer afgelegd door de groene omgeving van de gemeente Ouder-Amstel. Ter bevordering van de gezondheid en algehele vitaliteit worden aanvullende lichaamsoefeningen gedaan. Elke zondag wordt om 10:00 gestart bij sporthal Bindelwijk (Koningin Julianalaan 16) en rond 11:00 is iedereen terug bij de sporthal waar een gratis aangeboden gezonde versnapering, in de vorm van vers fruit, als beloning staat te wachten. U bent van harte welkom! Deelname kost € 2,00, aanmelden is niet nodig.

Open Monumentendag Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht

Wanneer : zaterdag 9 september 2017, 9.30 uur – 17.00 uur
Waar : diverse locaties , Duivendrecht
Kosten : n.v.t.

Contactinformatie

Kijk voor meer informatie op de websites Open Monumentendag en Cultuurplatform Ouder-Amstel.

Open Monumentendag Ouderkerk aan de Amstel

Wanneer : zondag 10 september 2017
Waar : Diverse locaties , Ouderkerk aan de Amstel
Kosten : n.v.t.

Contactinformatie

Kijk voor meer informatie op de website Open Monumentendag.