Agenda Lokaal

Voetbalplein tijdens het schoolvoetbaltoernooi Ouder-Amstel

Het schoolvoetbaltoernooi Ouder-Amstel gaat bijna van start. Leerlingen van alle scholen uit Ouder-Amstel voetballen tijdens dit toernooi tegen elkaar. Iedereen is welkom om tijdens de toernooidagen de leerlingen te komen aanmoedigen.

Voor alle toeschouwers is er een voetbalplein. Op het voetbalplein kunnen kinderen mee doen met voetbalsjoelen, voetbalbowlen en scoren op het gatenbord. Het voetbalplein is op alle toernooidagen van het schoolvoetbaltoernooi. Dus kom op woensdag 15, 22 en 29 maart naar het voetbalplein. Het plein is geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Tijdens de finale van het schoolvoebal is er een mega voetbalplein. Kinderen zijn op woensdag 12 april van 13.30 tot 16.00 uur welkom om mee te komen doen met allerlei spellen op het voetbalplein. Ook komt er tijdens de finale een uitdagende voetbalattractie.

Het voetbalplein is bij Sportpark de Hoop, CTO’70 Duivendrecht (Biesbosch 39, 1115 HE). Er zijn geen entreekosten voor het voetbalplein. Voor meer informatie kijk op www.sportiefouder-amstel.nl. Bij vragen mail naar J.Goudsmit@Coherente.nl of bel naar 020-4963673. Bij slecht weer kijk op www.sportiefouder-amstel.nl of het door gaat.

 

Zelfverdediging en weerbaarheidstraining voor meiden

Het jongerenwerk van stichting Coherente organiseert een training zelfverdediging en weerbaarheid voor meiden die op de middelbare school zitten of daar na de zomervakantie naar toe gaan. Het doel van de training is om de fysieke en mentale weerbaarheid bij meiden te vergroten. De training vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om zowel verbaal als fysiek voor jezelf op te komen in het maatschappelijk verkeer. Er wordt ook aandacht besteed aan preventie van ongewenste intimiteiten en seksueel geweld. Het gaat hierbij om het bepalen van de eigen veilige omgeving en het bepalen van de eigen grenzen. Er wordt geoefend met een trainer in een veilige (leer)omgeving. De training is op vrijdagavond van 18.30 – 20.30 uur. De data zijn:  24 en 31 maart en 14 en 21 april in het Dienstencentrum in Ouderkerk. De kosten zijn totaal € 30,-. Aanmelden kan hier.

Clinic zeilen op de Ouderkerkerplas

Wil jij een keer zelf een boot besturen? Doe mee aan de gratis clinic optimistzeilen en je gaat ontdekken hoe het is om zelf te zeilen op de Ouderkerkerplas. Watersport Vereniging Ouderkerkerplas en stichting Coherente organiseren samen deze superleuke activiteit op het water, op de zondagen 16 en 23 april. Op beide data is er een clinic in de ochtend, van 10.00 tot 12.00 uur, en een in de middag, van 13.00 tot 15.00 uur.

Tijdens deze kennismaking met optimistzeilen ga je zelf de boot op- en aftuigen, knopen leggen, zeilen en vooral samen veel plezier maken op de plas!

De clinic is voor kinderen vanaf 8 jaar die in het bezit zijn van één of meerdere zwemdiploma’s. De activiteit wordt begeleid door ervaren instructeurs van de watersportvereniging. Dit wil je niet missen. Meld je snel aan via https://coherente.nl/cursus-jeugd. Voor meer informatie of vragen mail naar J.Goudsmit@Coherente.nl of bel 020-4963673.