Uitgaansagenda

John Legend Vrijdag 22 September 2017

John Legend was nog geen twintig jaar toen hij door Lauryn Hill werd gevraagd piano te spelen op het nummer ‘Everything is Everything’. Hij was toen al bezig met zijn eigen muziek, waarmee hij met steeds meer succes optrad in nachtclubs. In 2004 bracht hij het Grammywinnende ‘Get Lifted’ uit, waarop wereldhit ‘Ordinary People’ stond. De R&B/soulzanger werkte samen met o.a. Alicia Keys, Jay-Z en Janet Jackson en speelde onlangs zelfs nog een rol in La La Land, waarvoor hij ook meewerkte aan de soundtrack.

Inmiddels is zijn vijfde album ‘Darkness & Light’ in december 2016 uitgebracht. Een muzikaal statement, waarop Legend verschillende kanten opgaat: gospel, folk, rhythm & blues en popmuziek.

Locatie: Ziggo Dome
Tickets: vanaf € 49,00

FUTURE Maandag 16 Oktober 2017

De Amerikaanse rapper Future geeft maandag 16 oktober 2017 een show in AFAS Live.

Door maar liefst twee albums in een week tijd uit te brengen zorgde de rapper in februari voor een grote muzikale verrassing. Beide albums, ‘Future’ en ‘HNDRXX’, kwamen binnen op de eerste plaats in de Amerikaanse en Canadese hitlijsten. Geen artiest deed hem dat in zo’n kort tijdsbestek voor. Het nummer ‘Mask Off’ van het eerstgenoemde album, is internationaal uitgegroeid tot een gigantische hit die zijn weerga niet kent. Op social media ontstond er zelfs een heuse ‘Mask Off Challenge’, waarbij muzikanten hun eigen versie van het nummer lieten horen.

Met zijn ongekende flow, soms melodieus en dan weer bijna psychedelisch, stormde hij in 2010 en 2011 de rapgame binnen met een reeks mixtapes, waaronder ‘1000’, ‘Dirty Sprite’ en ‘True Story’. Hij vestigde zijn naam als rapper definitief in 2012 met het uitbrengen van zijn eerste album ‘Pluto’, met daarop tracks als ‘Tony Montana’, ‘Turn on the Lights’ en ‘Magic’. Pas echt hard ging het nadat Future in 2015 zijn album ‘DS2’ lanceerde en daarmee de nummer-1 positie in de Amerikaanse charts bereikte.

TICKETS:  Ticketmaster

Golden Circle € 66,00
Vrije zit- en staanplaats € 40,00

Bryson Tiller Dinsdag 24 Oktober 2017

Hiphopartiest Bryson Tiller komt voor een headline show naar Nederland. Tiller is een van de meest succesvolle nieuwkomers aan het R&B-firmament en is op 24 oktober in Amsterdam in het kader van zijn ‘Set It Off’-tour. Zijn pas verschenen album´True To Self´ staat daarbij centraal, maar ook het beste van ’T R A P S O U L’ zal in AFAS Live voorbijkomen.

Bryson Tiller scoort momenteel wereldwijd een monsterhit met ‘Wild Thoughts’. waarvoor hij samenwerkte met DJ Khaled en Rihanna. Eind mei kwam zijn langverwachte tweede album ‘True To Self’ uit dat direct naar nummer 1 schoot in Billboard’s albumlijst. Niet vreemd, want ‘True To Self’ staat boordevol zwoele nummers waarbij Tiller laat horen de combinatie van trap met R&B volledig in de vingers te hebben. Een album vol uitgekiende R&B-samples en ‘verslavende refreintjes’ volgens hiphopmagazine XXL Mag en “one of the biggest records of the summer, if not the year”, aldus Variety.

TICKETS: Ticketmaster
VIP: Early Access, Golden Circle + Merch € 125,00
Golden Circle € 64,60
Reguliere tickets € 46,75

Jamiroquai Woensdag 8 November 2017

Op woensdag 8 november komt Jamiroquai na een afwezigheid van zo’n 6 jaar weer voor een optreden naar Nederland. De kaartverkoop voor dit concert is reeds gestart.

Jamiroquai mag wel één van de meest invloedrijke Britse bands van de afgelopen 25 jaar genoemd worden. De band verkocht wereldwijd meer dan 26 miljoen albums en met het album ‘Travelling Without Moving’, met onder andere de hits Virtual Insanity en Cosmic Girl, behaalden ze een vernoeming in het Guinness Book of World Records voor het best verkopende funk album aller tijden.

Op vrijdag 31 maart brengen ze het langverwachte nieuwe album Automaton uit. Het achtste studioalbum van de elektronische soul funk-sterren is geschreven en geproduceerd door frontman Jay kay en toetsenist Matt Johnson.
Automaton is de opvolger van het album Rock Dust Light Star uit 2010. Jay Kay zegt over het nieuwe album: “The inspiration for Automaton is in recognition of the rise of artificial intelligence and technology in our world today and how we as humans are beginning to forget the more pleasant, simple and eloquent things in life and in our environment including our relationship with one another as human beings.”

Locatie: Ziggo Dome
Toegangsprijzen
staanplaatsen (€ 51,00)
zitplaatsen (€ 56,00)
zitplaatsen (€ 45,00)
zitplaatsen (€ 39,00)
Rolstoel-/begeleidersplaatsen (€ 51,00)
Kaartverkoopinformatie
De kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60cpm)

Marcus Miller Maandag 13 November 2017

De Amerikaanse jazzmuzikant Marcus Miller staat bekend als een briljante en innovatieve bassist, maar hij speelt ook nog eens uitstekend klarinet, gitaar, saxofoon en piano. Al vanaf zijn tienerjaren is hij een veelgevraagd sessiemuzikant – zo speelde hij in de eerste vijftien jaar van zijn carrière mee op meer dan vijfhonderd (!) albums, van onder anderen Michael Jackson, Frank Sinatra en Aretha Franklin. Zijn laatste plaat Afrodeezia (2015), de muzikale weerslag van Millers zoektocht naar de historie van de slavernij, werd genomineerd voor een Grammy. Zijn nieuwe album verschijnt begin 2018, maar tijdens deze show krijgen we vast een voorproefje van het nieuwe materiaal. Een van de grootheden van de moderne jazz!

Aanvang: 20:30
Tickets: €28,00
Locatie: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht