Spectaculaire dineractie voor Alpe d’HuZes op 20 maart

De Ouderkerkse Astrid Weijs neemt op 5 juni als hardloper deel aan Alpe d’HuZes, een sportief evenement met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de kankerbestrijding (KWF). In dit kader vindt er op woensdag 20 maart een uniek benefietdiner plaats.

Acht restaurants uit Ouderkerk a/d Amstel en omgeving werken belangeloos aan deze culinaire actie mee en serveren op die avond een heerlijk 3-gangenmenu voor 30 euro p.p. (excl. drank). Hiervan gaat maar liefst 20 euro naar het goede doel!

Astrid die in het dagelijks leven als ICT-manager bij WoningNet werkt, wil 2 keer hardlopend de legendarische berg bedwingen die een lengte van 15 km en een stijgingspercentage van meer dan 8% heeft. Hiervoor doet ze meerdere malen per week aan intensieve kracht- en duurlooptraining. “Het vlakke polderlandschap is natuurlijk niet echt een geschikte voorbereiding, dus biedt de verstelbare loopband in de sportschool uitkomst”, aldus Astrid. Zij is overigens de enige hardloper in haar team, zeven collega’s gaan de uitdaging per fiets aan, zelfs tot 6 keer toe.

Niet alleen de training vergt een forse inspanning, ook de fondsenwerving. De organisatie van Alpe d’HuZes verwacht dat elke deelnemer minimaal 2500 euro aan sponsorgeld inzamelt. Daar zet Astrid zich dan ook volledig voor in. “Alpe d’HuZes is een geweldig evenement met een strikt anti-strijkstokbeleid, echt elke cent gaat naar kankeronderzoek. Dit is ook keihard nodig, want meer dan 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Alleen onderzoek kan de toename van deze verschrikkelijke ziekte een halt toeroepen.”

Naast het inzamelen van geld in de vrienden- en kennissenkring oriënteerde Astrid zich op initiatieven van andere deelnemers. Daarbij stuitte zij op een dineractie die eerder voor hetzelfde doel succesvol in Hoorn en Enkhuizen georganiseerd is. Ze kreeg meteen alle medewerking en kon het dinerconcept overnemen.

Astrid benaderde niet alleen de restaurants in Ouderkerk, maar ook de restaurants die zij op haar wekelijkse trainingsrondjes in de polder passeert. Dit leidde direct tot positieve en hartverwarmende reacties. Zo zullen de Oude Smidse, ’t Deurtje, Brasserie Paardenburg, BarRestaurant, de Voetangel, Kroonenburg, de Eendracht en de Houten Vier op 20 maart hun deuren openen voor het benefietdiner. Wie gebruik wil maken van deze culinaire actie, dient zo snel mogelijk te reserveren bij de deelnemende restaurants.

Overigens blijft het niet bij dit benefietdiner. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes heeft Astrid haar krachten gebundeld met andere Ouderkerkse deelnemers (Inge Boersma, Arjen van Veen en Eric Kouwenhoven). In de komende maanden volgen nog andere evenementen zoals een ‘spinning clinic’ en acties met de plaatselijke winkeliers. Zo zal bakker Out een speciaal speltbroodje gaan bakken waarvan 0,50 euro naar het goede doel gaat (verkrijgbaar na Pasen).