DJ’s

De JAMM FM crew:

eLine la Croix
eLine la Croix loves Funk en Soul, Locking. Haar kinderen heten R&B. Dat zegt genoeg. Je hebt eLine mogelijk eerder op de radio gehoord bij 3FM, 100%NL en Decibel. Nu bij Jamm zit ze helemaal op haar muzikale plek. Elke donderdag draait ze samen met haar muziekvriend Arwind van 17 tot 19 uur soul en funk van vroeger, 80’s, 90’s, nieuwe funk/disco en unreleased soultracks in The Traffic Jamm.
Behalve radio doet eLine veel voice over werk: www.elinelacroix.nl

Marcel de Vries
Aktief geweest bij vele radiostations. Marcel de Vries is inmiddels door de wol geverfd, en komt goed uit de verf in iedere studio met twee cd spelers en een mengpaneel. Wanneer het nodig is , komt Marcel met de schilderkwast of de schroevedraaier voor technische ondersteuning.
Marcel de Vries worked for a bunch of radiostations in the past. Marcel is not only a qualified music freak, he’s also a freak when it comes to building studio’s. marcel@jammfm.nl

Daniel Zondervan
Daniel heeft meer radiostations van binnen gezien dan de gemiddelde radio-nerd. Heeft z’n roots liggen in de radio-scene in Hoorn. De onmiskenbare energie van Daniel zijn programma is een niet te missen radio ervaring ;-)
Daniel Zondervan worked for so many stations back in the 80’s & 90’s, mentioning all of his radiowork is impossible. A real classic freak, best enjoyed in the weekends on JAMM.

Guusje de Vries

Richard de Jong

All Star Fresh
Guan Elmzoon, dj’ed at legendary Amsterdam based stations like Disco Action/Satellite Empire & WAPS. A true hiphop pioneer. Also well know for hits like ‘King Bee-Back by Dope Demand’.
All Star Fresh will be responsible for two shows on JAMM : ‘Classic Material’ and the nonstop mix show ‘The Freakmixclub’ broadcasted on Saturdays.

Olaf van Tholen
Een oude vriend terug op het nest. Olaf van Tholen vult de vrijdagmiddag met de beste platen ter wereld, gevolgd door 60 minutes of Classics tussen 6 en 7.
An old friend of many jocks at JAMM FM, Olaf worked with a lot of the teammembers on other stations throughout the years. Olaf is a real classic/funk fanatic. Check him out on Friday afternoon at four.

Edwin de Geus
Edwin is een echte dancefreak. Draaide al vanaf de jaren 80 de danceplaten de ether in bij vele radiostations in Zuid Holland. Is ook actief geweest in het clubcircuit. Draaide als een van de eerste DJ’s house op de radio in de beginjaren 90. Edwin draait iedere zaterdagochtend classics en R&B maar ook nieuwste soul en dancemuziek. Edwin is o.a. te volgen via Twitter: edwindegeus en Facebook: http://www.facebook.com/edwindegeus
Edwin is a real dancefreak. Started in the 80’s with radio. But also a dj in the clubs throughout the 90’s. Edwin is Jammin’ Hot!

Deejay Blaze
Draaide vanaf de 80’s in veel buurthuizen in Amsterdam. Blazin’ electro, freestyle & funk. Dat zijn de elementen die je kunt terug vinden in de BLAST from the PAST-show van BLAZE op de vrijdagavond.
One of the JAMM FM mixers and nowadays also presenting his electro(funk) knowledge exclusively on Friday evening on JAMM FM.

Sonny Crockett
Sonny Crockett zal vele radioliefhebbers in de randstad bekend in de oren klinken. Oudgediende van Counterpoint Hi-Freak FM. Tijdens de beroemde Counterpoint feesten draaide Sonny Crockett de beste platen in de mix voor een uitzinnig publiek.
Started his career at the legendary Amsterdam based radiostation ‘Counterpoint FM’. Also famous for his own edits of tracks, and high end mixing. Check him out every saturdaynight with new Nightgroove mixes.

Floris Kroon
Begon op zijn 13e verjaardag met een zendertje thuis. Eind jaren ’80 was hij te horen op diverse piraten onder de schuilnaam Maarten van Seumeren in het midden van Nederland (ondermeer Atlantic 101 in Hilversum). Begin jaren ’90 deed hij zijn ding op omroep Amersfoort en omroep Hilversum en na een radiostilte van 6 jaar in 1998 de liefde weer opgepakt (met dank aan Elmer Schuitema) als sidekick bij City FM. In de jaren 00 programma’s gemaakt voor 6FM, Roulette FM en Amersfoort Jazz FM. En dan nu maar foenken op Jamm FM!
Floris goes freaky with the best 80’s and 90’s danceclassics, soulfull housemusic and hot new R&B on JAMM FM.

Ruud Velthoen
Zoals velen met hem was Ruud ook al vroeg helemaal gek van radio. Na wat thuiszendertjes vond hij het tijd worden voor het echte werk. Hij waagde er in 1985 een belletje aan naar Radio Sinclair in Alkmaar (waar hij woont) of men nog DJ’s nodig had. Van het 1 kwam het ander en uiteindelijk heeft hij daar met heel veel plezier 2 jaar gedraaid. In 1987 kreeg Ruud via via een baan aangeboden in Bar Dancing Extase als DJ en dat heeft hij 2 jaar lang volgehouden, 5 nachten (!) per week. Vervolgens beland hij via Powersystem in Egmond, Streekradio Excellence en Beat FM uit Heiloo bij Jamm FM waar hij elke maandagavond om 21:00 uur zijn programma “Primetime” draait.

Ivan Zonderdag
Ivan is sinds hij zich kan heugen met techniek bezig. Op zijn 9e draaide hij al plaatjes op feestjes.Waarschijnlijk was hij de 1e in Nederland met Pitch control (+/- 10% in stappen van 0.5%) op een CD-speler omdat hij een techneut gevonden had die een standaard cd-speler om kon bouwen. Had ooit samen met vrienden het piraten station SM FM (The Super Music Station). Ivan doet bij Jamm FM een deel techniek en is te horen op maandag/dinsdag en woensdag van 17:00 tot 19:00 in de Traffic Jamm. Het motto van Ivan is: Sky Is The Limit!

DJ Ronald Richel
Ronald is een Soul liefhebber vanaf de eerste dag dat hij muziek begon te luisteren. Hij begon zijn radio loopbaan in 1981 als een Kleine Benjamin van 13 jaar bij een Piraat In Utrecht. De liefde voor Soul Funk Disco was toen al aanwezig. Zijn eerste singeltje kocht hij bij Kareltje in Utrecht waarna de eerste maxi single al snel een feit werd. Daarna volgde vele piraten en radiostations zoals: Freelight Radio, Raff 103, Midstad, Trend Fm, Dance Groove Radio en Classics4life radio. Zijn Nationale doorbraak was bij Radio 192, waar hij  kennis maakte met de DJ’s van de oude zeezender Veronica. Naast Radio is Ronald ook in het land te bewonderen met Drive In Shows, en is hij ook actief als Mixer in de Trance en House Muziek. Ook is hij een van de Bond van Doorstart Mixers geweest bij zijn grote voorbeeld Ferry Maat. Hij produceert jingles en promo’s en is eigenlijk altijd bezig met muziek.

Maurice Becker
Maurice begon op zijn 14e al met een radiozender op de zolderkamer. In de jaren 80 was hij DJ bij Atlantic101 uit Hilversum en daarna door de jaren heen bij verschillende lokale stations (AROS, Radio 9, RouletteFM). In 2014 de hobby weer opgepakt nadat hij was benaderd door Floris Kroon (Bedankt Floris!). Maurice vind Jamm FM bij zich passen vanwege de muziek genres en de professionele opzet van het station.

Edwin van Brakel
Edwin is op zijn 9e al besmet met het Disco/Funk & Soul virus via de Drive-in Show van zijn broer eind jaren ‘70. Hij is gek van alles wat met radio te maken heeft, van zenden tot jingles tot muziek. In de jaren 80 en 90 draaide Edwin bij Atlantic101, AROS en Optimaal FM. Verder had Edwin een eigen Drive-In Show genaamd Eagle en prutste hij in de jaren 80 met FM zenders en antennes. Bij Jamm Fm voelt Edwin zich helemaal thuis.

Elmer Schuitema
Afkomstig uit Hilversum maar in 2005 liet ik mij (onverdoofd) naturaliseren tot Texelaar maar ben óók woonachtig op De Dampende Veluwe dus voel ik mij inmiddels werkelijk overal thuis. Waar ik m’n cowboyhoed of cap ook neersmijt, that’s my home. Voordat ik mij nestelde bij Jamm FM gaan we een ‘tikkie terug’ naar 1987 waar moi bij dance zender RAFF FM, als veulentje in de radio wei, blatend z’n eerste schreeuwtjes deed. Speentje mee. Daarna volgde Digitaal Hit FM Baarn, Stadsomroep Amersfoort, City FM Amsterdam (met ook nog een zaterdagochtend show met Floris Kroon), Roulette FM, WET FM Texel, Radio Lelystad en EVA. Jamm FM is qua muziek én vormgeving geknipt voor zo’n soul, hiphop, dance en R&B kikvorsman zoals jij en ik dus hoop dat je de dit Smooth & Funky radiostation blijft omarmen! Neem mij gewoon op de koop toe. Keep it funky! Elmer-ON (Cheers)

Paul Ekelmans