DJ’s

DE JAMMFM CREW

Marcel de Vries

Aktief geweest bij vele radiostations. Marcel de Vries is inmiddels door de wol geverfd, en komt goed uit de verf in iedere studio met twee cd spelers en een mengpaneel. Wanneer het nodig is , komt Marcel met de schilderkwast of de schroevedraaier voor technische ondersteuning.
Marcel de Vries worked for a bunch of radiostations in the past. Marcel is not only a qualified music freak, he’s also a freak when it comes to building studio’s. marcel@jammfm.nl

Daniel Zondervan

Daniel heeft meer radiostations van binnen gezien dan de gemiddelde radio-nerd. Heeft z’n roots liggen in de radio-scene in Hoorn. De onmiskenbare energie van Daniel zijn programma is een niet te missen radio ervaring 😉
Daniel Zondervan worked for so many stations back in the 80’s & 90’s, mentioning all of his radiowork is impossible. A real classic freak, best enjoyed in the weekends on JAMM.

Guusje de Vries

Ze is de wederhelft van Marcel de Vries en te horen iedere dinsdag avond met Ear Candy van 21:00 uur tot 22:00 uur op Jamm FM.

All Star Fresh

Guan Elmzoon, dj’ed at legendary Amsterdam based stations like Disco Action/Satellite Empire & WAPS. A true hiphop pioneer. Zo scoorde hij begin jaren negentig met King Bee – Back by Dope Demand’.
All Star Fresh will be responsible for two shows on JAMM : ‘Classic Material’ and the nonstop mix show ‘The Freakmixclub’ broadcasted on Saturdays.

eLine la Croix

eLine la Croix loves Funk en Soul, Locking. Je hebt eLine mogelijk eerder op de radio gehoord bij 3FM, 100%NL en Decibel. Nu bij Jamm zit ze helemaal op haar muzikale plek. Ze valt regelmatig in en draait dan graag soul en funk ‘van vroeger’, 80’s, 90’s, nieuwe funk/disco en unreleased soultracks.
Behalve radio doet eLine veel Voice Over werk. Dus als u nog een professionele stem nodig heeft voor het inspreken van uw bBedrijfsfilm, Commercials, of Telefoonsysteem / Voicemail, bent u hier aan het juiste adres: www.elinevoiceover.nl

Olaf van Tholen

Een oude vriend terug op het nest. Olaf van Tholen vult de vrijdagmiddag met de beste platen ter wereld, gevolgd door 60 minutes of Classics tussen 6 en 7.
An old friend of many jocks at JAMM FM, Olaf worked with a lot of the teammembers on other stations throughout the years. Olaf is a real classic/funk fanatic. Check him out on Friday afternoon at four.

Deejay Blaze

Draaide vanaf de 80’s in veel buurthuizen in Amsterdam. Blazin’ electro, freestyle & funk. Dat zijn de elementen die je kunt terug vinden in de BLAST from the PAST-show van BLAZE op de vrijdagavond.
One of the JAMM FM mixers and nowadays also presenting his electro(funk) knowledge exclusively on Friday evening on JAMM FM.

Joost van der Velde

Besmet met het Radio-virus in de jaren ’80, startte hij bij een van de laatste piraten in Noord-Holland. In de jaren ’90 draaide hij o.a. op de Hitzaterdag bij Amstelveen Lokaal, waarna hij begin 2000 de stap maakte naar AmsterdamFM. Daar leerde hij Tommy Tudeski kennen en samen maakten ze vanaf 2007 iedere vrijdag het Radioavontuur, waarvoor ze dat jaar een Salto-award ontvingen als Beste Nieuwkomer Radio 2007. In 2013 maakte hij de overstap naar JammFM en doet hij samen met Tommy Tudeski ‘Freaky Friday’.

Ronald Richèl

Ronald is een Soul liefhebber vanaf de eerste dag dat hij muziek begon te luisteren. Hij begon zijn radio loopbaan in 1981 als een Kleine Benjamin van 13 jaar bij een Piraat In Utrecht. De liefde voor Soul Funk Disco was toen al aanwezig. Zijn eerste singeltje kocht hij bij Kareltje in Utrecht waarna de eerste maxi single al snel een feit werd. Daarna volgde vele piraten en radiostations zoals: Freelight Radio, Raff 103, Midstad, Trend Fm, Dance Groove Radio en Classics4life radio. Zijn Nationale doorbraak was bij Radio 192, waar hij  kennis maakte met de DJ’s van de oude zeezender Veronica. Naast Radio is Ronald ook in het land te bewonderen met Drive In Shows, en is hij ook actief als Mixer in de Trance en House Muziek. Ook is hij een van de Bond van Doorstart Mixers geweest bij zijn grote voorbeeld Ferry Maat. Hij produceert jingles en promo’s en is eigenlijk altijd bezig met muziek.

Maurice Becker

Maurice begon op zijn 14e al met een radiozender op de zolderkamer. In de jaren 80 was hij DJ bij Atlantic101 uit Hilversum en daarna door de jaren heen bij verschillende lokale stations (AROS, Radio 9, RouletteFM). In 2014 de hobby weer opgepakt nadat hij was benaderd door Floris Kroon (Bedankt Floris!). Maurice vind Jamm FM bij zich passen vanwege de muziek genres en de professionele opzet van het station.

Edwin van Brakel

Edwin is op zijn 9e al besmet met het Disco/Funk & Soul virus via de Drive-in Show van zijn broer eind jaren ‘70. Hij is gek van alles wat met radio te maken heeft, van zenden tot jingles tot muziek. In de jaren 80 en 90 draaide Edwin bij Atlantic101, AROS en Optimaal FM. Verder had Edwin een eigen Drive-In Show genaamd Eagle en prutste hij in de jaren 80 met FM zenders en antennes. Bij Jamm Fm voelt Edwin zich helemaal thuis.

Paul Ekelmans

Info volgt

Jeroen Proper

Info volgt

DJ Flash

DJ Flash is een DJ/ Mixer met diverse soorten genres gestart in (JAARTAL). Is 2x uitgeroepen tot beste allround DJ…(WAAR) Op 13 jarige leeftijd is hij gestart in een super top buurthuis in Lelystad. Na enige tijd verhuisde hij naar Amsterdam Zuid-Oost. In 020 kwam hij een ander buurthuis tegen genaamd de Bontekraai, in dit buurthuis ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerde allround, freestyle DJ/Mixer. In de jaren tachtig werd hij ontdekt door Ulrich Saba (Manager) van Metropool te Zaandam, die hem meteen een contract aanbood om daar als vaste DJ te draaien, freestylen..!! DJ Flash heeft zijn radio-ervaring opgedaan bij CITY FM in de jaren ’90. Mooie stap met super muziekdieren, bijna destijds multimedia. Daar begon hij zijn freaky Hip-Hop kunsten te vertonen, alleen kwam al snel Swingbeat, Bubbli’n, R&B, Dance Classics & Smooth & Funky om de hoek kijken, Kortom, een dj om in de gaten te houden on the 104.9FM. Je bent welkom…. Iedere zondagochtend vanaf 10.00 (CET), heerlijke Zondagochtend balade-mix op JammFM. Enjoy your Sunday morning…!!!

Lenno Muit

Bij Lenno Muit zat het radio maken er al heel vroeg in. Dat begon al met plaatjes draaien via de babyfoon door het hele huis. Later volgden diverse radio piratenzenders, maar na diverse bezoekjes door overheidsinstanties , ging daar de lol snel vanaf.
Via de Goudse ziekenomroep kwam hij terecht bij een aantal lokale omroepen , waarvan de laatste Midland FM is. Daar begon Lenno met een Dance Classics programma, omdat hij vond dat er een gat ontstond doordat een landelijk bekend soulprogramma van de radio verdween 
Soul, Funk & Disco zit bij Lenno in zijn bloed en zo kwam hij bij Jamm FM terecht, want hij voelt zich daar natuurlijk als een vis in het water. Iedere week op woensdag en donderdag presenteert hij 60 Minutes Of Classics aan het begin van de avond tussen 18:00 en 19:00 uur.

Spencer Matthews aka DJ SweaterXL

In de jaren ’80 begonnen als DJ. Met Ben Liebrand als grote voorbeeld.
Winnaar van de DJ Competition 1984 in Cartouch te Utrecht en was destijds iedere vrijdag en zaterdag te beluisteren op Radio Midstad.
Sinds 2014 weer actief bezig met het maken van Club House Mixen en sinds 2015 wekelijks te beluisteren op de zaterdagavond van 21:00 –
22:00 op JammFM.

Marcel Hergaarden

Marcel draaide in de jaren 8o in verschillende lokale discotheken in de Veluweregio.
Dit was vooral in de periode van 1984 – 1989, de glorietijd van de disco’s.
Destijds enorm enthousiast geraakt door de mixen door Ben Liebrand In the Mix en KRO And the Beat Goes On. In 1987 heeft hij meegedaan met Avro’s 3x Doordraai bij Robin Albers en was destijds op de radio met een mix bij 3 FM, toen nog Hilversum 3 genaamd.
Na een aantal decennia begin het toch weer te kriebelen om weer “iets” te gaan doen. Momenteel is Marcel weer opnieuw aktief met muziek bij JammFM op de zaterdagmiddag bij Jamm-ON zaterdag tussen 16:00 -18:00 en daarnaast is hij ook soms op DanceClassicsParty’s achter de Wheels of Steel te vinden.
Marcel is werkzaam in de regio Amsterdam ZuidOost en is een fervent liefhebber van Soul, Dance, Funk en natuurlijk: JammFM !!  Naast JammFM verzorgt hij op de dinsdagavond een danceclassics programma bij een collega omroep in Heerde, Radio 794.

Rõõl Over

Roland komt uit een waar radio-nest. Zijn familia was in de jaren “60 & “70 al druk bezig met radio. Voortreffelijke zeezenders zoals Radio MiAmigo, Radio Caroline 319, Radio Veronica 192, Radio London, Laser 558 zijn hier een voorbeeld van. Nadat het radio-virus daadwerkelijk was overgesprongen is Roland in “juni 1982” zijn eigen shows en stations gaan oprichten op de FM band. Gestart bij Radio Papa Sierra in Noord-Holland begon het radiobloed echt kriebelen. Hij heeft diverse illegale en legale radiostations doorlopen waaronder Discount FM, Blacklight FM, Starlight FM, Counterpoint FM, Focus 103, BeatFM, Radio501, Digit Dance Radio.
Roland kwam na een aantal jaren zijn oude nest/ radiovriendjes weer tegen en heeft nu een fun “nachtelijke radio-shows” waarvan je bass-speakers gaan genieten.  “Rõõl Over @ Night – OnAir”.
Draai je om, Rõõl Over and enjoy radio on it’s best….!!!
’s Nachts Smooth & Funky” with a Freaky Bassline is zijn motto….

Pierre van Dalen

Is een groot liefhebber van soul, funk en dance. Groeide op met de legendarische Soulshow en Funky town.
Begon zijn carrière in de jaren 80 bij Randstad radio, vervolgens de lokale omroep voor Dordrecht, Salsa radio en radio 078.fm.
Alles met een stevige blazers sectie heeft de voorkeur, zoals EWF en Tower of Power. Heeft zelfs ook ooit de nodige nootjes weg gespeeld.
In 2015 maakte hij zijn eerste programma op Jammfm.
Is een van de vaste dj’s van 60 Minutes of Classics, elke dinsdag tussen 18.00-19.00 en meerde Classics – 60 Extended Minutes tot 20.00.

John Lauriola

In het begin van de jaren 80 was de jonge Johnny meteen gepakt door het nieuwe geluid van funky muziek.
Hij begon vinyl te verzamelen en wilde een DJ te worden. Midden jaren 90 draaide hij vele verschillende stijlen van dansmuziek vooral op privé evenementen.
In het begin van 2000 nam Johnny een korte pauze in zijn carrière. In 2009 kwam Johnny terug in music & radio land. Tegenwoordig draait hij CD’s alsmede vinyl en heeft hij zijn eigen persoonlijke stijl van sound ontwikkeld.
Met deze is Johnny’s stijl fanatieker dan voorheen, Het is zijn passie. Het ondergrondse geluid van de jaren 80 is de inspiratie voor zijn constante geluid. Johnny vertaalt het oude geluid van toen met de vibe en sfeer van het heden.
Johnny speelt een ( deep ) House / Tech-House / Techno georiënteerd geluid en old school 80’s en 90’s. Het is een warme mix van melodieuze, ontroerende ritmes en een pakkende groove.  Geen harde house en mainstream hits, kwaliteit met een ondergrondse geluid.
Hij draaide in de jaren 80 bij Radio REMIX en Satellite Empire Radio Amsterdam, dat was een waar genoegen en resulteerde in veel positieve reacties.
John heeft een freaky mix-show op de Jamm, vrijdagnachten tussen 00:00 en 03:00 samen met friends – Back 2 Back. Welcome to the fun vibe & enjoy the difference on maximum volume…

Erik van Diemen

Erik is ooit begonnen bij WAPS radio, daarna o.a Counterpoint, City FM, Laser FM en Beat FM en vanaf 2017 iedere zondag te beluisteren op Jamm FM.
Your sunday will be smooth and funky!! Weet jij wat je wil horen? Mail me: erik@jammfm.nl

Ron Lokkerbol

Ik ben begin jaren 80 begonnen bij de Ziekenomroep s.t.r.o.u.z. waar ik zeker 10 jaar voor zieken en bejaarde de muziek heb verzorgd.
Toen kwam via via Nieuwegein Radio, de Lokale omroep van Nieuwegein, in beeld waar ik terecht kwam tot eind jaren 80. Vervolgens ben ik toch weer een nieuwe uitdaging aan te gaan belande ik bij Radio Lekstad Lokale Omroep van Vianen tot 1993. Ook bij de Jongeren afdeling van Radio Lekstad Downtown 103 heb ik programma’s gemaakt.
Na een periode radio stilte .. ben ik in 1996 begonnen bij CityFM Amsterdam 105.9 dance Radio waar ik tot begin 2000 programma’s maakte. Vanaf medio 2000 heb ik radiostilte gehouden … Toen kwam JAMMFM op mijn pad en ik heb er veel zin in kan ik je vertellen, het bloed kruip zo te zien toch waar het niet gaan kan dusssss….. Iedere woensdagavond 19:00 – 22:00 & zondagavond op JammFM van 20:00 – 22:00 uur, RON ROCKS…

Peter Duijkersloot

Info volgt

Martin Roodenburg

Martin Roodenburg geboren in 1961 in Oosterbeek (Gelderland NL). Hij begon in 1996 bij de lokale omroep Lelystad met een dance classics programma. Daarnaast werkte hij een tijdje bij een ziekenomroep en had er een programma Dance Classics in het ziekenhuis van Lelystad. Later draaide hij ook bij lokale omroep Almere. Twee jaar lang was hij dj van Dance Classics.
Hij verzamelt dance classics, en disco uit de jaren ’70 en ’80, houdt van concerten (Earth, Wind & Fire, Toto, Rose Royce, D Train, Toppers, Marco Borsato, Stones, Simple Minds, Rene Froger, Ben Liebrand en ook kleinere artiesten).

René Thepass

Geboren in Zaandam (nu woonachtig in Mijdrecht), luisterde ik al op jonge leeftijd naar de radio.
Toen ik 10 jaar oud was nam ik al muziek op met een cassette-recorder en praatje ik de plaatjes aan elkaar. In de jaren ’80 begon ik zelf met het kopen van singles en maxi singles en luisterde ik naar Robin Albers, Ferry Maat en de mixen van Ben Liebrand.Op de middelbare school draaide ik op schoolfeesten en de liefde voor de muziek is nooit weg gegaan. Van soul, disco, funk tot aan dance en (snelle) house muziek.
Mijn droom was om radio presentator te worden en op late leeftijd is dat toch uitgekomen. 4 jaar geleden ben ik begonnen bij Radio Beverwijk en met 4 radio programma’s op de zaterdag inmiddels zeer actief. Maar ook achter de schermen druk bezig als producer, technicus, penningmeester en tegenwoordig ook als radio-verslaggever.
Ik voel mij vereerd om voor Jamm FM aan de slag te gaan, omdat mijn hart ligt bij de Soul, disco en funk muziek, met name de remixen en speciale (lange) versies. En daarnaast vind ik Jamm FM een supertof radio station dat vernieuwend is en echt een eigen geluid heeft als lokale radio zender, met top presentatoren & DJ’s die dezelfde passie delen.