Ajax – Utrecht 4-0

Geschreven door Op 10 november 2019

Vijf dagen na de pijnlijke 4-4 bij Chelsea heeft Ajax thuis een klinkende 4-0 overwinning geboekt op FC Utrecht.

Met oud FC Utrecht-speler Zakaria Labyad, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had vanwege de blessure van David Neres, begon Ajax veelbelovend aan het duel. Na kansen voor onder anderen Daley Blind, Dusan Tadic en Lisandro Martínez was uiteindelijk de zesde grote kans raak voor de Amsterdammers.

Donny van de Beek schoot Ajax fraai op 1-0, na een assist van Tadic. Het was de zevende keer dit seizoen dat Ajax in het eerste kwartier van een wedstrijd scoorde.

Na bijna een half uur voetballen maakte aanvoerder Tadic er 2-0 van voor Ajax. Op aangeven van Quincy Promes schoot de Serviër de bal bij de eerste paal in het dak van het doel.

De VAR keek nog wel even naar de beelden, want aan de aanval van Ajax ging een overtreding vooraf van Blind, die op de hakken ging staan van Sander van de Streek. Het vergrijp was volgens de videoscheidsrechter echter niet ernstig genoeg om de goal af te blazen.

Vlak voor rust werd het 3-0 na opnieuw een mooie aanval. Van de Beek was het eindstation en schoot de bal onhoudbaar voor Utrecht-doelman Maarten Paes in de hoek.

Ook in de tweede helft kwam FC Utrecht er niet aan te pas in Amsterdam. Ajax bepaalde het spel, kreeg een paar kansjes en dus kon de 4-0 niet uitblijven. Die kwam op naam van Martínez na een rake kopbal uit een corner van Hakim Ziyech.

De hoekschop werd gegeven nadat doelman Paes nog knap redding had gebracht op een inzet van Martínez. De Argentijn kwam oog in oog met de Utrecht-keeper te staan na een schitterende assist van Tadic.

Utrecht moest de rest van de tweede helft lijdzaam toezien hoe Ajax domineerde, maar hield de schade uiteindelijk beperkt.