Roberto Condorelli


Roberto Condorelli shows

Roberto Condorelli is vele jaren geleden geboren, misschien iets te veel. Guest Mixer by Ronald Richel Jamm Crackers

In Italië in Catania (Sicilië) begon hij in 1975 zijn loopbaan in de wereld van de radio. Toen hij nog maar 19 jaar oud was hij al te horen op de beste radio van de regio (Radio Catania International), tot 1983.

Programma’s op de beste zenders van die tijd en tegelijkertijd een baan in disco’s zoals in 1986 bij McIntosh, waar hij de dansvloer vulde met behulp van drie Technics MkII 1200’s.

In 1979 ontdekte hij de techniek van het knippen in bandrecorder tapes geïnspireerd door de illegale bootleg mix albums zoals Happy Margo – Flower power, de eerste megamix op vinyl voorzien van een constante beat en geknipt met een bandrecorder. Hij kocht een Teac 2 en begon met het maken van megamix door de tape te knippen en plakken met een mesje en speciale taperecorder plakband.
In 1986 won hij de mix wedstrijd van het Margherita Circuit en onder leiding van Marco Galli en hij bleek de beste knip mixer onder de deelnemers te zijn.
In 1983 ontdekte hij Apple Machintosh-computers en wijdde hij zich aan het beroep van programmeur, waardoor radio’s en disco’s achterbleven.
In 1996 verhuisde hij naar Rome, geroepen door softwareontwikkelingsbedrijven, en hij herleefde zijn passie voor het maken van megamix in ongeveer 1999 toen hij de Magix Samplitude multi-track ontdekte en hem aanspoorde om megamix of remixes te maken voor zijn eigen plezier.
In 2003, na zijn terugkeer naar Catania, overtuigde een lokaal radiostation en zijn vriend-zanger Charlie Cannon hem om All Time Mix te maken, een programma van 15 minuten exclusief gemengd met 70/80 stukken.
Na 60 afleveringen en het verzoek van enkele Italiaanse radio’s was het niet tegen te houden en draaien zijn mixen nu op 50 radio’s in Italië.
Ondertussen evolueerde de muzieksoftware en met hem ook Roberto Condorelli die de evolutie doormaakte van Nuendo naar Ableton live.
In 2014, maakte de beroemde DJ Foxy John uit Rome en een dierbare vriend van hem jingles en adviseerde om Alll Time Mix aan te passen naar een mix van muziek vanaf de jaren 70 tot vandaag te, waarbij de lengte werd gewijzigd van 15 minuten tot 60 minuten.
Hij wordt vandaag de dag weer verleid om door te gaan met de All Time Mix-serie en meer afleveringen te maken voorzien van de hits van het moment.
De eigenaardigheid ervan is duidelijk, niet alleen in het mixen op een of andere manier, kort of heel lang, maar niet in het beperken van twee stukken, maar proberen het stuk te wijzigen en mini-remixes of soortgelijke dingen te maken en de inserts of effecten op de nummers te gebruiken.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background