Peabo Bryson getroffen door hartaanval

Geschreven door Op 29 april 2019

De legendarische soul zanger Peabo Bryson heeft volgens Fox 5 een hartaanval gehad. Bryson is met spoed naar het ziekenhuis in Atlanta gebracht. Na operatie is Peabo stabiele staat en men is positief over het herstel. Een vertegenwoordiger van Bryson vertelde Fox 5 dat Mr. Bryson bij kennis is.

Bryson, geboren in South Carolina, heeft sinds het begin van de jaren 70 een ongelooflijk lange carrière opgebouwd. Toen hij begin twintig was, zat hij in de band van producer Michael Zager (“Let’s All Chant”) en starte als soloartiest met het schrijven van nummers samen met andere artiesten zoals Paul Davis. Zijn debuut bij Bullet Records was een gematigd succes en bevatte een opmerkelijk nummer, “Just Another Day” (verwijzend naar de spinners ‘”How Could I Let You Get Away”).

Zijn volgende album, Reaching for the Sky bevatte een bescheiden hit “Feel The Fire”, en bracht Peabo naar de sub-top van de R&B zangers. Het vervolg gaf hem zijn grootste hit tot nu toe: “I’m So Into You.” Op beide albums bewees hij een goede soul-ballad zanger en schrijver te zijn. 1979 was voor het duetalbum met Natalie Cole. De eerste van een aantal duet-partners met wie hij zou werken, en een kleine crossover-hit, “Gimme Some Time”. Na een minder succesvol album “Paradise” in 1980, deed Peabo een verrassende stap en publiceerde een album met niet eerder uitgebracht materiaal uit zijn begintijd, “Turn the Hands of Time”. Hoewel het enkele goede nummers bevatte, werd het zijn tweede teleurstellende solo-verkoop op rij.

Peabo zijn verkopen zakte in en er was vrijwel geen zicht op een hitnotering. Toen heeft Capitol Records alles op alles gezet en succes behaald met de volgende release. I Am Love bevatte, voorzien van een goede soul sound, ‘Let the Feeling Flow’, en dat was Peabo’s eerste cross-over hit. Zijn duetalbum uit 1983 met Roberta Flack, met de volwassen hedendaagse sound van Tonight I Celebrate My Love, blies het dak eraf en leverde vier hits op. Dit bracht hem naar een leidende rol in de R&B scene. Dit cross-over succes had echter zijn tol. Het popgeluid van de nummers bedreigde zijn oude soulsound. Dit ging verder op zijn volgende album, Straight From the Heart (zijn eerste op Elektra Records), een cross-over en de nummer één van het jaar, Michael Massers ‘If Ever You’re In My Arms Again’.

Bryson bleef nog vele jaren albums uitbrengen, maar zonder veel succes in de R & B- en pop-hitlijsten. Zijn materiaal werd minder onderscheidend. Een onverwacht succes was in 1991 door de single “Can You Stop the Rain”, onbetwistbaar het beste nummer van zijn carrière en zijn eerste # 1 R & B-hit. Hij verwachte succes met de twee Disney thema’s “Belle en het beest” (met Celine Dion) en “A Whole New World” (van Aladdin), met Regina Belle bleef uit.

Bryson bleef opnemen en trad regelmatig op. Vorig jaar scoorde hij onverwacht een hit met Jam & Lewis op het album Stand For Love, een geweldig album.

Het zal moeilijk zijn om een ​​artiest te vinden die tijdens zijn carrière zo veel hobbels heeft genomen rn dalen overbrugd. Van R & B naar pop en van smooth jazz tot theater, terwijl hij overduidelijk een romantische ballad zanger bleef. Hij bezit een van de mooiste stemmen van zijn generatie en heeft voortdurend de grenzen verplaatst en de norm gezet. Gedurende meer dan 40 jaar heeft hij miljoenen fans weten te binden, die hem bij elke nieuwe release trouw bleven.

Jammfm hoopt op een snel herstel en dat Peabo Bryson weer gauw op het podium te zien zal zijn.

door Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp