Eredivisie Triathlon in een zonnig Ouderkerk

Geschreven door Op 31 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus liep de Eredivisie Triathlon, in een zonnig Ouderkerk, uit op een zinderende ontknoping tijdens NK Sprint. Spanning liep op tot een ongekend hoog niveau tijdens de teamcompetities.

Niemand minder dan Donald Hillebregt pakte de Nederlandse titel Sprint Triathlon in Ouderkerk aan de Amstel. Op voorhand was het misschien nog Marco van der Stel die als grootste favoriet werd gezien, maar het was Hillebregt die zich daar niet bij neerlegde en tijdens het hardlopen toesloeg.

Hillebregt had na het zwemmen nog een gaatje van zo’n tien seconden goed te maken op Van der Stel, maar slaagde daar op de fiets – samen met Menno Koolhaas – snel in. Het was dan ook dit drietal dat tot het einde van het fietsen samen bleef. In de laatste kilometers sloot nog een grote achtervolgende groep aan, vlak voordat er aan de afsluitende vijf kilometer lopen werd begonnen.

Daar was het opnieuw Van der Stel die het veld uiteen trok: in zijn eentje ging hij er vandoor en leek hij de wedstrijd op zijn naam te gaan schrijven. Tot Hillebregt besloot te versnellen, de leiding overnam en deze – ondanks een slotoffensief van Van der Stel – niet meer uit handen gaf. Na een monsterlijke oerkreet en heel veel gejuich pakte Hillebregt dan ook de titel, vlak voor Van der Stel. Het brons ging naar Joey van ‘t Verlaat. Even leek het er nog op dat Van der Stel een diskwalificatie kreeg vanwege het – per ongeluk – omgooien van andermans wisselbox, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

bronvermelding: Marathon Photos / TRI HARD Series


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp