Geschreven door Op 5 januari 2021

Ik wens je een muzikaal jaar

Kreeg je de afgelopen dagen al heel wat wensen, wil ik daar nog wat aan toevoegen. En natuurlijk wens ik je vooral gezondheid. Niet de standaard wens maar meer dan ooit zeer gemeend. Maar ik wens je nog meer. Ik wens je samenzijn met familie en vrienden. Ik wens je dat je kinderen weer alle schooldagen naar school gaan. Ik wens je zelfs in files staan. Ik wens je alles waarvan we het zo gewoon vonden maar waarvan afgelopen jaar bleek dat het speciaal was. En ik wens je vooral heel veel muziek

Laten we dit jaar de goede voornemens maar eens weglaten en er een jaar van wensen en plannen van maken. Weg met de traditionele voornemens zoals diëten, stoppen met roken of meer gaan sporten. We weten inmiddels waar het echt om draait. Lief zijn voor je zelf en muziek natuurlijk.

Weg met blue monday

Als eerste skippen we blue Monday in 2021. Als we er niet aan denken, bestaat het gewoon niet. Of je nu vindt dat het valt onder je kop in het zand steken of eindelijk verstandig zijn…. In 2020 waren al te veel blue days, in 2021 gaan we voor yellow (sun)days.

Geef jezelf wat ruimte

Wil je toch één voornemen; wees dan lief voor jezelf. Maak het jezelf in 2021 vooral niet te moeilijk. Na zo’n raar jaar is het beter om het nieuwe jaar vooral relaxed in te gaan. Zing, dans en geniet van het leven. Tenslotte heeft het toch geen zin heeft je alles druk te maken als je niet weet wat er allemaal op je af gaat komen. Helaas weten we  nog niet vanaf wanneer winkels en restaurants weer open gaan en wanneer we meer mogen. Wanneer er genoeg mensen ingeënt zijn. Dus maak het je tot die dag zo comfortabel mogelijk. Begin ook (nog) niet aan strenge diëten maar kies voor  lekker gezond eten (een keer zondigen mag als je het maar niet elke dag doet). En start met een goed ritme, want dat geeft je rust.

Nu de sportscholen nog niet open, gaat ook dat goede voornemen de vuilnisbak in. Liever tel je af tot de dag waarop je je favoriete sport weer op kunt pakken. En ga vooral heel veel genieten. Koop mooie fietstassen en ga er vaker met de fiets op uit. Gewoon om boodschappen te doen bijvoorbeeld of bloemen voor jezelf te halen.

Plan reistassen die gebruikt gaan worden

Maak plannen. Vakantieplannen, weekendplannen, dagjes weg. Kijk wat kan en maak een top vijf. Blijf wel realistisch en flexibel. Met een top vijf vakantiebestemmingen is het bijvoorbeeld makkelijker schakelen als er toch nog gebieden een negatief reisadvies behouden.

Plan ook een dagje weg. Eastpak rugzak mee en genieten maar. Want het maakt niet uit of je een dagje, weekendje weg, een weekje of langer gaat. Het gaat er om dat je iets hebt om naar af te tellen en dat je je hoofd even leeg kunt maken. Wil je liever meerdere plekken bezoeken. Plan dan alvast een route. Kijk ook daarbij hoe je eventueel makkelijk kunt omschakelen. Ook een route in Nederland afleggen kan heel gezellig en relaxed zijn.

Wensen en plannen maken

Het nieuwe jaar wordt dus vooral een jaar van genieten maar dus ook leuke plannen maken. Een jaar waarin we onze wensen laten horen en we plannen maken en uitvoeren. Heb je kinderen, betrek ze dan bij je plannen. Of dat een uitje is of een verbouwing in huis. Vraag wat zij belangrijk vinden en zorg dat ze betrokken worden. Geef ze ook zelf mooie dingen om van te genieten. Een mooie Zebra tas bijvoorbeeld. Lekker praktisch want die kunnen ze gebruiken als vakantietas, logeertas of schooltas. Zo zit je altijd goed.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp