Hulp voor benadeelde toeslagenaffaire

Geschreven door Op 19 januari 2021

Wij bieden ondersteuning aan ouders die door de problemen met de kinderopvangtoeslag getroffen zijn. 
Ben jij een gedupeerde ouder? Neem dan telefonisch contact met de gemeente.

Meldpunt benadeelde ouders toeslagenaffaire

De gemeente Ouder-Amstel helpt ouders die door de problemen met de kinderopvangtoeslag getroffen zijn. Deze hulp komt bovenop de financiële compensatie door de Belastingdienst. Ouders uit Ouder-Amstel kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor ondersteuning.

De Belastingdienst compenseert ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Maar soms is die compensatie niet genoeg. Er kunnen ook problemen op andere vlakken ontstaan, zoals schulden, inkomen, zorg en opvoeden van de kinderen. De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Belastingdienst spraken af dat gemeenten deze ouders hierbij gaan helpen.

Melden als ouder

Om welke ouders het gaat en hoeveel benadeelde ouders er in Ouder-Amstel zijn, is bij de gemeente niet bekend. De Belastingdienst mag, vanwege de privacywet AVG, geen gegevens van ouders doorgeven aan de gemeente. Daarom roept de gemeente benadeelde ouders uit Ouder-Amstel op zich te melden. Dit kan door telefonisch contact op te nemen via (020) 496 21 11 en te vragen naar de contactpersoon toeslagenaffaire. De gemeente kijkt in een gesprek met de ouder naar welk maatwerk de gemeente kan bieden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp