Stoptober doe jij ook mee?

Geschreven door Op 24 september 2021

Oktober wordt traditiegetrouw weer omgedoopt in Stoptober. Dit is hét moment om te stoppen met roken. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Deze week heeft wethouder Barbara de Reijke de aftrap gedaan voor de campagne door een rookvrije zone te maken bij de ingang van het Dorpshuis. Wil jij ook stoppen met roken? Doe dan mee mee met Stoptober en meld je nu aan Aanmelden

Foto: Wethouder Barbara de Reijke maakt rookvrij zone zichtbaar bij Dorpshuis in Duivendrecht

“Iedereen weet wel dat roken ongezond is. Maar er zomaar mee stoppen is voor veel rokers lastig omdat ze een gewoonte moeten afleren. Met Stoptober kun je net dat steuntje krijgen om in ieder geval de maand oktober niet te roken. Een eerste stap naar een rookvrij leven. Voor jezelf en voor een ander. Zodat we voor iedereen een gezonde omgeving kunnen creëren. Daarom maken we ook steeds meer rookvrije zones in Ouder-Amstel”, aldus wethouder Barbara de Reijke.

Wat is Stoptober

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet roken de kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken? En dat 70% van de deelnemers Stoptober heeft volgehouden en niet meer rookt!

Je kunt je nu inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruikmaken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft, zoals de Stoptober-App. Via deze app krijg je tips om het stoppen gemakkelijker te maken en kun je een stappenplan downloaden. Ook kun je contact zoeken met medestoppers via de Stoptober community op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en TikTok.

Op weg naar een rookvrij Ouder-Amstel

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. De gemeente Ouder-Amstel en de GGD Amsterdam-Amstelland willen zoveel mogelijk locaties waar kinderen komen rookvrij maken. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp