Onderhoud bruggen in de regio

Geschreven door Op 11 december 2021

In het waterrijke beheergebied van Groengebied Amstelland liggen zo’n 160 bruggen, met als meest iconische de ca. 200 meter lange brug in de Ouderkerkerplas.
Deze bruggen worden regelmatig gecontroleerd en bekeken hoe ze erbij liggen. Uit deze inspecties komen lijsten waarin vermeld staat hoe de brug ervoor staat en wanneer deze eventueel vervangen of gerepareerd moet worden. Belangrijk om te weten, zodat we op tijd de gewenste maatregelen kunnen nemen en geld kunnen reserveren voor het onderhoud.
Tijdens onze inspectieronden signaleren we ook schades aan de bruggen en soms worden we ook gewaarschuwd door recreanten.
Onlangs is er een nieuw dek gemonteerd op een brug op de hondeneilanden Ouderkerkerplas en op dit moment worden bruggen schoongespoten met een hogedrukspuit.
De meeste bruggen zijn van hout en in veel gevallen behandeld met een antisliplaag. Ondanks al onze zorgen om ongelukken te voorkomen, kunnen de bruggen glad worden.
Zeker in deze periode van het jaar met veel regenval en kans op opvriezen. Dus pas op! Zie je een brug die kapot is? Meld het via de contactpagina: https://bit.ly/3dxDoD5.

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp