Coöperatie Ouder-Amstel Energie plaatst zonnepanelen op de Gemeentewerf

Geschreven door Op 8 april 2022

Deze week werd door de coöperatie Ouder-Amstel Energie en wethouder Duurzaamheid Axel Boomgaars het startsein gegeven voor de financiering voor het plaatsen van zonnepanelen op de gemeentewerf. Het doel is € 40.000 op te halen bij de leden van de coöperatie om de ‘zonne-energiecentrale’ te realiseren. Inmiddels is er € 25.000 opgehaald.

Dat op de eerste dag al ruim 25.000 euro is opgehaald, laat volgens Van Rens wel zien hoe betrokken de inwoners van Ouder-Amstel zijn bij de opwekking van duurzame energie. “Zij zien het belang van verduurzaming en willen daar ook actief aan bijdragen.” Het mes snijdt aan maar liefst drie kanten. De financiële opbrengst van de zonnepanelen op de gemeentewerf komt ten goede aan de leden van de coöperatie die hebben geïnvesteerd, de gemeente ontvangt een bedrag voor het beschikbaar stellen van het dak én gemeente Ouder-Amstel wordt geholpen om te voldoen aan de doelstellingen van het klimaatakkoord.

De coöperatie is al druk bezig met volgende projecten. Het gaat om 800 zonnepanelen op staldaken van Boerderij Polderzicht en panelen op de geluidsschermen op de A9. Tegelijkertijd is Energie Ouder-Amstel op zoek naar meer geschikte locaties. Van Rens: “We roepen andere eigenaren van grote daken dan ook van harte op om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de opwekking van lokale duurzame energie in Ouder-Amstel te versnellen!”

De energiecoöperatie heeft dinsdagavond in de gemeenteraad gepleit voor aanvullend beleid dat het plaatsen van ‘zon op dak’ verder bevordert. Van Rens: “We vragen de gemeenteraad ook om na te denken over alternatieve opwekmogelijkheden om aan de doelstellingen van het ‘Nationaal Programma Regionale Energiestrategie’ te voldoen. Zo maken we onze gemeente minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.”

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp