Wat maakt de politie Amstelland mee

Geschreven door Op 10 december 2022

Agenten belanden soms in de verrassendste situaties, waarin ze ook nog eens meteen moeten handelen. Zoals het moment dat Jim tijdens een inbraak onverwachts op een seksspeeltje stond.
Jim vertelt dat hij met een collega surveilleerde door de Amstelveense wijken toen zij de melding “inbraak woning” ontvingen. Meteen reden ze eropaf, de bewoners van het nette rijtjeshuis bleken op vakantie te zijn. Het slot was uitgeboord, het kostte hen dan ook geen moeite om binnen te komen. Daar troffen zij een ontzettende ravage aan, alles was ondersteboven gehaald. Jim liep door naar de eerste verdieping. Ook daar lagen bezittingen bezaaid over de vloer.
Terwijl hij daar stond, hoorde Jim buiten een auto stoppen. Een keurig gezinnetje stapte uit en liep de woning in. Mijn collega stelde zich voor. De vader, moeder en twee jonge kinderen bleken de gedupeerde bewoners te zijn, net teruggekeerd van vakantie. Ze waren uiteraard geschrokken, de kinderen gingen meteen naar boven om te zien of er iets uit hun kamers was gestolen.
Juist op dat moment ging ik op iets zachts staan. Ik keek wat het was en wat bleek? In de slaapkamer hadden de inbrekers een doos met seksspeeltjes ondersteboven gekieperd, die nu kriskras over de vloer lagen. Met de kinderen in aantocht schoof Jim met mijn blote hand alles snel terug in de doos. Die kon hij net op tijd verbergen in een kast, zodat de ouders pijnlijke vragen bespaard zouden blijven.
Jim en zijn collega moesten er later wel hard om lachen. Zoiets maak je maar zelden mee. Of de inbrekers tussen die intieme attributen iets van hun gading vonden en meenamen, weet Jim niet. Hoe dan ook, niemand vindt het prettig dat vreemden aan je spullen zitten. Ook niet aan deze. Terug op het bureau heeft Jim  eerst heel grondig mijn handen gewassen.’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp