Grote storing brug Ouderkerk: fietsers en automobilisten moeten kilometers omrijden

Geschreven door Op 22 november 2023

De brug bij Ouderkerk aan de Amstel had vandaag, woensdag 22 november, last van een grote storing. Zowel fiets- als autoverkeer moet omrijden. Fietsers moeten uitwijken naar Amsterdam of Uithoorn. Dit levert een minimale vertraging van een half uur op (bij doorfietsen).

Volgens de provincie ging het om een storing waardoor de brug uit veiligheidsoverwegingen moet worden afgesloten. Verkeersregelaars waren ter plekke om uit te leggen dat er geen verkeer over de brug kan rijden. Het verhaal leidt tot frustratie bij veel fietsers omdat de brug gewoon dicht is en er schijnbaar gewoon overheen kan worden gereden.

De vrijwilligers van de Jan Coevertveer hadden in allerijl de oude handveer in gebruik genomen waar gretig door de fietsers en voetganger gebruik van is gemaakt. Autoverkeer werd via de A9 omgeleid. Later op de dag heeft de provincie Noord Holland een pontonbrug voor voetgangers en (brom)fietsers in het water aan de Zuidzijde van de brug geplaatst.

Wat waren de mensen blij dat de vrijwilligers van het pontje vandaag snel klaar stonden om fiets- en voetgangers over te varen. Zij hebben veel liefdevolle reacties en cadeautjes van Ouderkerkers/Amstelveners gekregen. Er was zelfs een dame die graag een uurtje wilde helpen en dat werd langer dan een uurtje. En nog een dame die meteen donateur van het pontje is geworden. Daar werden ze bij de Jan Coevertveer erg blij van en  maakten er meteen gebruik van om nieuwe donateurs te werven. Wilt u donateur worden ga dan naar https://pontje.nl/informatie-voor-donateurs.

Kijk nier naar de beelden van onze Mediapartner 1Amstelveen

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp