4000 bomen blijven staan

Geschreven door Op 11 oktober 2019

Donderdag 10 oktober, ontving het college van Ouder-Amstel het bericht van Rijkswaterstaat dat 4000 bomen aan de noordzijde van de A9 kunnen blijven staan. In de kapvergunning wordt het aantal te kappen bomen naar beneden bijgesteld van 14.000 naar 10.000 bomen.

Wethouder Rineke Korrel: ‘Ik ben blij met deze toezegging. Het is het resultaat van intensief met elkaar in gesprek zijn. Het geluid van de inwoners, onder andere door het burgerinitiatief ‘Stop de bomenkap’, is gehoord door Rijkswaterstaat.’

Antwoord Minister
Ook het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat reageerde vandaag op de brief van het college, waarin zij een beroep op de Minister deed om tenminste de realisatie van de verzorgingsplaats met tankstation te heroverwegen. De Minister toonde begrip voor de zorgen van inwoners en college, maar beargumenteerde dat de bereikbaarheid van de regio een algemeen belang dient: 

Het gaat in dit geval niet om het realiseren van een extra tankstation, maar om het verplaatsen van een bestaand tankstation. Als dit station niet wordt gerealiseerd, betekent dit dat er op een autosnelwegtraject van 60 km geen mogelijkheid is om te tanken. Dat is onder meer voor de verkeersveiligheid een ongewenste situatie.’

De volledige brief van de minister is te vinden op www.ouder-amstel.nl. Vervolg
Burgemeester Joyce Langenacker en wethouder Rineke Korrel ontvangen de initiatiefnemers van het burgerinitiatief met de petitie met handtekeningen op 16 oktober a.s. Uitgangspunt is om deze petitie vervolgens gezamenlijk naar Den Haag te brengen en te overhandigen aan de Tweede Kamer.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp