Aanvraag samen huisvesten Ouderkerker basisscholen

Geschreven door Op 1 oktober 2020

Onderwijsgroep Amstelland heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor het onder één dak huisvesten van de Ouderkerker basisscholen Het Kofschip en de Amstelschool.

Het streven is dat op de nieuwe locatie ook kinderopvang wordt aangeboden.

In november buigt de raad zich over de aanvraag.

Aanvraag Onderwijsgroep Amstelland voor nieuwe huisvesting Het Kofschip en de Amstelschool

Onderwijsgroep Amstelland heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend voor het onder één dak huisvesten van de Ouderkerker basisscholen Het Kofschip en de Amstelschool. Een lang gekoesterde wens voor nieuwbouw, waarvoor al eerder een aanvraag lag en waarover de gemeente al lange tijd met het bestuur van De Onderwijsgroep Amstelland gesprekken voert. Het streven is dat op de nieuwe locatie ook kinderopvang wordt aangeboden.

Waarom onder één dak?

Het schoolbestuur geeft in de aanvraag aan altijd voor het best mogelijke onderwijs te gaan en dat nieuwbouw bijdraagt aan de onderwijskwaliteit. Zo kunnen sommige ruimtes worden gedeeld, wat ervoor zorgt dat zowel de leerlingen als leerkrachten letterlijk meer ruimte tot hun beschikking hebben. In de aanvraag staan een aantal criteria benoemd, waaraan voldaan zou moeten worden bij nieuwbouw , zoals het behoud van de eigen identiteit van beide scholen en een uitstekende verkeersveiligheid.

Welke locatie?

De gemeente heeft in verband met de eerdere aanvraag al verschillende onderzoeken gedaan en daaruit kwam De Bindelwijk in Ouderkerk aan de Amstel als potentiële nieuwe locatie naar voren. Naar verwachting buigt de raad zich in november over het voorstel tot verdiepend onderzoek naar de haalbaarheid van de beoogde locatie voor de nieuwbouw. Als zij groen licht geeft, zal de gemeente ook het gesprek met onder meer de omwonenden van de Bindelwijk aangaan.

Kijk voor meer informatie op www.ouder-amstel.nl.


Lees verder

Volgend bericht

Energiecoaches


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp