Aanvullende maatregelen voor markten

Geschreven door Op 22 maart 2020

De veiligheidsregio in Amsterdam gaat aanvullende maatregelen nemen voor markten. De kraampjes moeten beter verspreid worden over het terrein zodat mensen 1.5 meter afstand kunnen houden. Als dat niet past moeten de non food kraampjes sluiten en blijven enkel de kraampjes waar eten wordt verkocht open. 

Daarnaast mag eten dat gekocht is bij kramen die vers eten bereiden, niet op de markt gegeten worden. Marktkramen mogen ook geen stoelen of andere uitstallingen meer voor de kraam zetten die mensen uitnodigen om te blijven hangen.

Verder moeten er op alle markten waarschuwingsborden geplaatst worden waarop staat dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Ook andere voorwaarden over dit besluit worden hierop kenbaar gemaakt. De gemeente geeft aan dat ze toezicht houdt op de naleving van de voorwaarden en zal monitoren of het niet alsnog te druk wordt.

De voorzitter van de veiligheidsregio, burgemeester Halsema van Amsterdam, meldt dat dit besluit elk moment ingetrokken of gewijzigd kan worden, afhankelijk van de situatie. 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp