Afsluiting N522 bij Ouderkerk aan de Amstel op 21 tot 23 juli

Geschreven door Op 15 juli 2022

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel. Hierdoor is de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen ter hoogte van de Brug Ouderkerk van donderdag 21 juli tot zaterdagochtend 23 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 omgeleid.
 
De provincie Noord-Holland vervangt de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels is de eerste van de twee nieuwe bruggen gereed en worden de aansluitingen op deze nieuwe noordelijke brug aangelegd. Hiervoor is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdagavond 21 juli (20.00 uur) tot en met zaterdagochtend 23 juli (07.00 uur). Met de afsluiting is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de brug mogelijk. Hoger Einde-Noord en Hoger Einde-Zuid zijn vanuit Amsterdam Zuidoost bereikbaar.
Doorgaand verkeer via A2 en A9
Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft mogelijk. Lijnbussen en nood- en hulpdiensten worden wel langs het werk geleid en kunnen over de brug rijden. Voor overig doorgaand verkeer is de N522 ter hoogte van de brug gestremd. Dit verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9.
Vanaf 23 juli (07.00 uur) is de noordelijke brug open voor verkeer. Er is dan 1 rijstrook per rijrichting voor het gemotoriseerde verkeer beschikbaar. De rijsnelheid voor het autoverkeer is door de versmalde rijstroken tijdelijk teruggebracht naar 30 km per uur. Naast de weg voor autoverkeer, ligt een vrij liggend fietspad, met daarnaast een afgescheiden trottoir. Voetgangers krijgen tijdelijk ter hoogte van Oranjestaete een voetgangersoversteek naar de Amstelzijde en vice versa.
Brug Ouderkerk
De werkzaamheden aan de kruising van de N522/Hoger Einde maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt in de eindsituatie een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam Zuidoost en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.
De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp