Barbara de Reijke voorgedragen als nieuwe burgemeester van Blaricum

Geschreven door Op 9 december 2022

De gemeenteraad van Blaricum heeft Barbara de Reijke (1975) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Blaricum. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Willem Pel, zojuist bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering. Barbara de Reijke volgt mevrouw Joan de Zwart-Bloch op, die sinds 1 april 2008 burgemeester is van Blaricum.

De gemeenteraad van Blaricum heeft in de raadsvergadering van 7 december 2022 Barbara de Reijke aanbevolen als nieuwe burgemeester van Blaricum. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Willem Pel, zojuist bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering. Barbara de Reijke volgt mevrouw Joan de Zwart-Bloch op, die sinds 1 april 2008 burgemeester is van Blaricum.

Achtergrondinfo over nieuwe burgemeester

Barbara de Reijke (1975) is na haar studie medische biologie en een MBA lange tijd werkzaam geweest in verschillende bestuurlijke functies in de zorg. Inmiddels is zij ruim 4 jaar wethouder (VVD) van de gemeente Ouder-Amstel met de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Sport en Gezondheid. Daarvoor was zij van 2014 tot 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Ouder-Amstel.

Waarom heeft de gemeenteraad Barbara Reijke voorgedragen?

Barbara de Reijke is een stevige, daadkrachtige en verbindende bestuurder, die meerjarige politieke ervaring in het lokale bestuur heeft. Zij is nu voor een tweede periode wethouder met relevante portefeuilles en eerste locoburgemeester in een vergelijkbare gemeente in omvang, signatuur en werkwijze. Zij benadrukt de kracht van een kleine, krachtige en financieel gezonde gemeente. Waarbij zij zich ook realiseert dat een bestuurder/burgemeester soms zaken zelf dient te regelen. Ook heeft zij ervaring met het werken met een gezamenlijke ambtelijke uitvoeringsorganisatie (samen met nog 2 gemeenten).

Koninklijk Besluit

De aanbeveling van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal de beëdiging van de nieuwe burgemeester plaatsvinden op 8 februari 2023 in de Dorpskerk Blaricum.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp