Because We Carry succesvol met 47000 rugzakjes

Geschreven door Op 11 mei 2020

Because We Carry heeft zijn stoutste dromen overtroffen. De actie om rugzakjes in te zamelen ontstond nadat er door Corona geen teams meer naar Lesbos konden vertrekken. Er ontstond al snel een landelijk netwerk van 281 inzamelpunten met een totaal van 47000 rugzakjes. Hiervan gaan er 24000 Griekenland, 8000 naar Roemenie 8000 naar Syrie en 7000 blijven in in Nederland voor kinderen die niet veel hebben.

Because we carry dankt iedereen en sluit af met “Samen zijn we zo Uber Uber sterk”.

LIEVE ALLEMAAL
Toen we door Corona geen weekteams van vrijwilligers meer naar Lesbos konden sturen voelde het even alsof we onze levenslijn moesten doorknippen. De estafette die al vijf jaar lang de verbinding tussen ons en de mensen op Lesbos in stand houdt, stond zo maar ineens stil. Ons core team on the ground is er natuurlijk altijd, maar de brug die we met veel zorgvuldigheid bouwden, was ineens nog alleen een social media verbinding.

En dus bedachten we een manier om toch verbonden zijn met elkaar, hier en daar.
De rugzakjes vol leerzaam moois verbonden ons. We zetten ons samen in voor al die lieve kinderen die niets hebben, en niets te doen hebben nu. En oooh hoe heerlijk als we er toch 8.000 zouden kunnen ophalen…
Als een speer ontstonden in heel het land prachtige en ontroerende lijntjes.

Tussen de 281 (!! het blijft toch ongelooflijk zoveel) inzamelpunten die hun huis openstelden, en al die mensen die zo gul hun liefdevol samengestelde rugzakjes kwamen langsbrengen. Tussen de teamcaptains en hun doortastende teams, die 28 regio’s rondcrossten en overal zo mega lief ontvangen werden.

En ook lijntjes van superfijne vrienden, buren, collega’s en onbekenden- iedereen die van de actie hoorde en op zijn of haar manier een steentje bijdroeg om die duizenden rugzakjes naar onze loods te krijgen.
Allemaal met elkaar verbonden, voor met 1 doel.

Het resultaat is 1 groots kippenvelmoment & om te janken zo mooi en ontroerend. 47 duizend kinderen gaan we blij maken, kun je het je voorstellen? 47.00 kinderen met een een eigen rugzakje en een glimlach van oor tot oor. Een grote levenslijn van liefde, van ons hier naar hen daar die dat echt zo hard nodig hebben.
Ongelooflijk hoeveel we samen kunnen bereiken.
Dank jullie wel, lieve allemaal. Jullie zijn geweldig.

Er gaan 24.000 rugzakjes naar Lesbos, voor gevluchte en lokale kinderen.
Zo hebben we daar ook een stevige voorraad (kunnen we een jaar lang kinderen blij maken)
1500 rugzakjes naar Athene en 3000 naar Samos.
8.000 rugzakjes gaan naar hele arme kinderen in Roemenië en 8.000 rugzakjes gaan naar kampen in Syrië. Wat er overblijft gaat naar kinderen in Nederland die ook onwijs blij worden van een mooi rugzakje. Want ook in Nederland zijn er best veel kinderen die niet al te veel hebben.

Dank jullie wel allemaal.
Samen zijn we zo Uber Uber sterk.
Liefs van ons


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp