Bouw woningen Van der Looskwartier kan doorgaan

Geschreven door Op 22 april 2023

De Raad van State heeft woensdag 19 april het verzoek tot schorsing van het bestemmingsplan van het Van der Looskwartier afgewezen. Omwonenden zijn bij de afdeling bestuursrechtspraak in beroep gegaan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en hebben daarbij om schorsing gevraagd. Op deze manier wilden zij de start van de werkzaamheden voorkomen.

De voorzieningenrechter heeft in zijn uitspraak alle bezwaren van de omwonenden ongegrond verklaard. Nu de voorzieningenrechter het schorsingsverzoek heeft afgewezen, kan woningstichting Eigen Haard verder met de werkzaamheden. De sloop van de bestaande woningen in het Van der Looskwartier (in de J.C. van der Loosstraat en de Theresiastraat) is inmiddels begonnen. Na de sloop komen er, volgens de bepalingen in het bestemmingsplan, 28 grondgebonden woningen en 29 appartementen terug. De verwachting is dat Eigen Haard in het vierde kwartaal van dit jaar een aanvraag voor een omgevingsvergunning (bouwvergunning) kan indienen.

Victor Frequin, wethouder Ouder-Amstel: “Ik ben heel blij dat de bouw van de woningen in het Van der Looskwartier door kan gaan; het tekort aan woningen in Ouder-Amstel en de regio Amsterdam, waaronder sociale huurwoningen, maakt dat we haast willen maken met dit project, zodat oude bewoners terug kunnen keren en nieuwe bewoners een woning krijgen. Daarbij vind ik het een mooi plan, dat past in deze omgeving.”

Nicole de Vrij, Directeur Ontwikkeling & Zakelijk Beheer Eigen Haard: “We zien ook in Ouder-Amstel een grote vraag naar woonruimte voor mensen met lagere inkomens. Met deze uitspraak kunnen we verder met de voorbereiding van de bouw van deze 57 woningen waar veel behoefte aan is.”

BronL Weekblad voor Ouder-Amstel


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp