Brug Ouderkerk nog steeds niet open

Geschreven door Op 14 mei 2024

De brug in Ouderkerk aan de Amstel die maandag niet meer dicht ging en werd afgesloten vanwege een storing, blijft tijdelijk ontoegankelijk voor autoverkeer. Wel kunnen bussen en hulpdiensten over de brug rijden.

Eerder op de maandagavond werd de brug een gedeelte van de N522 gedeeltelijk afgesloten, omdat de brug niet meer volledig sluit. Het autoverkeer moet daarom omrijden.

Voor fietsers en voetgangers werd door een groep  vrijwilligers de Jan Coevertveer in gebruik genomen. Een omstander die aan de andere kant van het water moest zijn liet weten: “Het is elke keer hier, ik word er gek van.” De oorzaak van de storing is nog onbekend.

Een woordvoerder van de provincie laat rond 22.15 uur weten dat het Jan Coevertveer stopte met het heen en weer varen van fietsers en voetgangers. “Dinsdagochtend wordt er van 6.00 tot en met 10.00 uur geassisteerd met het overbrengen van fietsverkeer en voetgangers. Dit vanwege de verwachte drukte in verband met schoolexamens.”

Het is niet de eerste keer dat de brug problemen heeft. In november vorig jaar en januari van dit jaar ging het ook al mis. Vervolgens werd een grote reparatie gedaan, hierdoor was de burg twee maanden uit de running. Vanaf maart kon het verkeer weer gebruikmaken van de brug.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp