Corona Check App nu beschikbaar in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 15 april 2020

Wie woonachtig is in de regio Groot-Amsterdam (waaronder Ouder-Amstel), Amstelveen, Zwanenburg, Zaanstad en Almere kan zich vanaf 15 april aanmelden voor de corona-check-app van het OLVG. De corona-check app is een initiatief van het OLVG in Amsterdam met de huisartsen uit de regio.

De app informeert de mensen over het coronavirus, biedt houvast en moet ook de druk op de huisartsen en ziekenhuiszorg beperken. 

Mensen met of zonder corona klachten kunnen via de app dagelijks een aantal gegevens doorgeven. Een medisch team beoordeeld deze gegevens, ze kijken welke zorg daarbij nodig is en geven advies. 

Een advies kan bijvoorbeeld zijn om thuis uit te zieken, of – bij ernstiger klachten – om contact op te nemen met de eigen huisarts of de spoedpost. Zo’n advies wordt binnen 48 uur en indien nodig is sneller verstrekt.

De corona-check app is gratis. De inwoners moeten wel 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een koortsthermometer en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.

Voor het aanmelden voor de app, ga je naar luscii.com/nl/corona-virus

Hoe werkt het?

Via de app beantwoordt de app-gebruiker elke dag een paar vragen. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest en of u koorts heeft. Een medisch team beoordeelt en volgt de ingestuurde gegevens. U krijgt in ieder geval binnen 48 uur een bericht, en als het nodig is sneller. De gebruiker krijgt dan bijvoorbeeld het advies om thuis uit te zieken, of – bij ernstiger klachten – om contact op te nemen met de eigen huisarts of de spoedpost. Buiten kantooruren wordt er als nodig een afspraak op de spoedpost gepland.

“Als huisartsen merken we dat veel patiënten zorg mijden uit angst om ons teveel te belasten of om besmet te raken. Dat is niet nodig. De corona-check app helpt bij vragen over corona. Maar blijf ons gewoon bellen voor een afspraak over andere klachten”, zo legt Ron Peters, huisarts en medisch manager Spoedpost uit.

Voor wie is de app?

De corona-check app is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Groot-Amsterdam (waaronder Ouder-Amstel), Amstelveen, Zwanenburg, Zaanstad en Almere. De inwoners moeten 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een koortsthermometer en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.

De corona-check app is een initiatief van het OLVG in Amsterdam.

Voor het aanmelden voor de app, ga je naar luscii.com/nl/corona-virus

Foto: Wilhemina Ziekenhuis + KPN Health


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp