Help Leonie aan een morfine pomp

Geschreven door Op 1 oktober 2022

Vandaag spraken we in de studio met Rene van der Mark.
Leonie heeft de ziekte van Crohn. Helaas is haar lichaam immuun geworden voor alle medicatie die zij tot nu toe kreeg. Maar er is nog een middel dat wel de pijn kan temperen. Een zogenaamd ITDD traject, wat inhoud dat een morfine pomp in het lichaam wordt geplaatst. Op die wijze wordt de lever gepasseerd en komt de medicatie direct op de plaats waar nodig.

Jammer genoeg wordt deze pomp niet door de verzekeraar vergoed. Sterker, Leonie heeft te horen gekregen dat zij zich maar eens in een euthanasie traject moet verdiepen (Leonie is 41jr jong).

Er zijn twee vragen aan de luisteraars van Jammfm en inwoners van Ouder Amstel:

1) Het zou fijn zijn als Leonie haar crowdfunding wordt gedeeld, zo vaak mogelijk. Rene hoopt zelfs dat iemand zich meld die haar verhaal in een krant wil zetten, of die connecties heeft met kranten of nieuwszenders. Al is het maar om de ziekte van Crohn meer bekendheid te geven en zo mensen te helpen.

2) Het zou ook fijn zijn als mensen iets willen doneren. Leonie heeft een hoop geld nodig om het traject zelf te betalen en doet enorm haar best, ondanks helse pijnen die zij doorstaat. Hij begrijpt dat dit op een zeer ongelegen moment komt gezien de hoge kosten die iedereen heeft. Maar iedere euro helpt Leonie naar een pijnloos leven.

Doneer en meer informatie

Luister het interview hier terug


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp