Da Bounce Urban Film Festival 1 t/m 4 november

Geschreven door Op 26 oktober 2018

 

 

Da Bounce Urban Film Festival (Dbuff) bestaat 5 jaar!

 

Nederlands enige Urban Film festival viert eerste Lustrum

 

 

 

Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) 2018 opent op 1 november in Pathé Tuschinski te Amsterdam met de Europese première van ACRIMONY (Tyler Perry), een spannende thriller over een vrouw die het niet pikt dat haar partner vreemd gaat. Hoofdrol worden gespeeld door Taraji P Henson (EMPIRE). Naast deze film bestaat het programma van DBUFF opnieuw uit een gevarieerd aanbod van werk van zwarte makers en films waarin verhalen en thema’s uit de Afro cultuur aan bod komen. Met het programma DIVERSITY IN THE PICTURE maakt het festival zich sterk om het talent van zwarte acteurs en filmmakers onder de aandacht te brengen. Gedurende het festival wordt regelmatig stilgestaan bij het 5 jarig jubileum van DBUFF.

 

 

 

Da Bounce Urban Film Festival. 1 t/m 4 november in Pathé Tuschinski en Pathé Arena www.dbuff.nl

 

 

 

DBUFF 2018: Premières

 

Het aanbod van het Da Bounce Urban Filmfestival strekt zich uit van mainstream komedie tot arthouse cinema. Het festival programmeert zowel speelfilms, documentaires en korte films. Een groot aantal films werd niet eerder in de Nederlandse bioscopen vertoond. Zo zijn er Europese premières van nieuwe films als 1 ANGRY BLACK MAN (VS 2018, Menelek Lmumba) die eerder dit jaar lovende lovende kritieken ontving tijdens het Urbanworld Film Festival, UNITED SKATES (VS 2018,, Tina Browm), een verrassende documentaire over de rollerskate community die de publieksprijs won op het Tribeca film festival,  PIMP (vs 2018, Christine Crokos) met prachtige acteerprestaties van o.a. Keke Palmer.

 

 

 

Diversity in the Picture: Foto-expositie, Masterclass & DBUFF Talent Award

 

Met dit programma wil het festival het talent van zwarte acteurs en filmmakers zichtbaar maken voor een breed publiek. Tijdens het festival is in stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost een foto-expositie te zien met portretten van gevestigde namen en opkomend talent binnen de Nederlandse film- en mediawereld zoals Jasmine Sendar, Fenna Ramos, Roué Verveer, Sergio IJsel en Jetty Mathurin.

 

 

 

Daarnaast biedt het festival een masterclass aan door de in Hollywood werkende casting director Tracy ‘Twinkie’ Byrd.  Zij werkte onder meer aan de films Fruitvale Station (2013) en Creed (2015).

 

Ook is er een filmcompetitie voor jonge filmmakers. Een selectie van 10 korte films wordt in het programma opgenomen en beoordeeld door een vakjury voor de DBUFF Talent Award die bestaat uit een stimuleringsprijs van €1000 en een vertoning op het Britisch Urban Film Festival. Verder zijn er in het programma paneldiscussies over o.a. diversiteit in film en media, vrouwen empowerment en de zakelijke kant van HipHop. Verder kan men deelnemen aan een 90’s R & B  karaoke, een filmquiz en, ter afsluiting van het festival, een afterparty.

 

 

 

Over Da Bounce Urban Festival

 

Als sinds 1995 zet CEO en founder Reguillo Wijngaarde van Maybuse zich in voor het professionaliseren van de Urban scene en het vergroten van de diversiteit binnen het culturele (media)landschap van Nederland. Naast Da Bounce Comedy Nights en basketbaltoernooien, maakt sinds 2014 ook Da Bounce Urban Film Festival (DBuff) deel uit van de activiteiten.

 

 

 

Daarnaast adviseert Wijngaarde met zijn team diverse partijen over urban lifestyle gerelateerde communicatie. Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven en

 

werden in oktober 2018 bekroond met een plek op de lijst van Kleurrijke 50 gamechangers.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door

 

Da Bounce Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media, het Filmfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, Dioraphte, het VSB Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Bob Angelo Fonds.

 

Tickets voor DBUFF 2018 zijn verkrijgbaar via dbuff.nl.

 

 

 

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp