De Groene Denktank: inspiratie voor verbinden van groen en woningbouw

Geschreven door Op 4 december 2019

Donderdag 28 november presenteerde wethouder Marian van der Weele het boekje van De Groene Denktank, een boekje over het verbinden van twee werelden: groen en woningbouw. Het boekje is een product van de leden van de werkgroep De Groene Denktank.

De Groene Denktank
De gemeente van Ouder-Amstel heeft experts vanuit verschillende hoeken bij elkaar gebracht in  ‘De Groene Denktank’. Wetenschappers, groenbeheerders en vertegenwoordigers van verschillende tuinparken gingen samen aan de slag met de vraag: Hoe gaan we in de 21ste eeuw om met stedelijk groen? Welke nieuwe vormen zoals stadslandbouw, natuurinclusieve bebouwing, nieuwe generatie volkstuinen kunnen we inzetten?

Eindresultaat

De Groene Denktank bleek een bron vol inspiratie. De bijeenkomsten waren levendige uitwisselingen van gedachten en ideeën. Daarbij was volop ruimte voor de verschillende meningen en uitgangspunten, maar waren het de overeenkomsten die de toon hebben gezet voor dit boekje. Het boekje is het resultaat van deze samenwerking.

Wethouder Marian van der Weele: ‘Ik ben heel blij met de samenwerking. We waren het niet altijd eens, maar de overeenkomsten vormden de basis van dit inspirerende boekje. Dank aan de deelnemers van De Groene Denktank voor hun inzet en inbreng. Straks bij het bespreken van die nieuwe ontwikkelingen in onze gemeente, bijvoorbeeld bij de participatie van de structuurvisie voor De Nieuwe Kern, heb ik het zeker bij de hand.’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp