De grootste marathon ter wereld zit er weer op

Geschreven door Op 7 november 2018

 

Amsterdam, 5 november 2018 – Afgelopen zondag hebben alle KiKa-marathonlopers met succes de TCS New York City Marathon voltooid. Met het lopen van de marathon in de Big Apple, is de ultieme droom van veel hardlopers uitgekomen.

De deelnemers aan de grootste en bekendste marathon ter wereld hebben een geweldig bedrag opgehaald van maar liefst €745.806,31. De TCS New York City Marathon was de zesde KiKa-marathon van 2018. De zes marathons hebben in totaal een recordbedrag opgeleverd van

€ 1.443.212. Dit bedrag loopt nog op doordat Run for KiKa Marathon Valencia nog gelopen wordt in december. Het totaalbedrag wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.

Bucketlist-marathon

Als marathonliefhebber moet je hem eens in je leven gelopen hebben: dé New York City Marathon. De 42-kilometer lange route loopt sinds 1976 door vijf stadsdelen van NYC, onder andere door het wereldberoemde Central Park en tussen de wolkenkrabbers van Manhattan. De stad, het parcours en de vele toeschouwers maken het tot de ultieme bucketlist-marathon, welke de KiKa-runners nu af kunnen vinken!

Strijd tegen kinderkanker

Eén van de deelnemers aan de New York City Marathon is Andrea Schot: ¨Een enthousiaste club mensen, de hulp, vrijgevigheid en bijzondere mensen die je tegenkomt tijdens je zoektocht naar het sponsorgeld voor KiKa. Het is zo ontzettend leuk en waardevol. Met dit geld ondersteun je een fantastisch mooi doel, die streven naar genezing van kinderkanker.”

Organisator Inge Tishauser: De saamhorigheid is ongekend. Deelnemers worden tot op het bot geraakt door de diverse persoonlijke verhalen. Een marathon lopen voor KiKa moet je een keer gedaan hebben!

Meer weten of meedoen? www.runforkikamarathon.nl

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp