De Nieuwe Kern concept structuurvisie gereed

Geschreven door Op 24 januari 2020

Tussen station Duivendrecht en de A2 verrijst de komende jaren een bijzondere nieuwe wijk. In het gebied dat nu nog bekend staat als De Nieuwe Kern komt ruimte voor 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax. De Nieuwe Kern is een goede samenwerking tussen de gemeente Ouder-Amstel en alle grondeigenaren: de gemeente Amsterdam, VolkerWessels Vastgoed, NS Stations en AFC Ajax.

BRO heeft in opdracht van de gemeente Ouder-Amstel een concept-structuurvisie opgesteld voor De Nieuwe Kern. West8 Urban Design & Landscape Architecture heeft namens de grondeigenaren een mogelijke uitwerking verbeeld in een concept stedenbouwkundige visie.
Met de presentatie van de concept-structuurvisie wordt het startsein gegeven voor een participatietraject van 3 maanden, opgezet en uitgevoerd door Tertium.
In verschillende bijeenkomsten kunnen de huidige gebruikers van het gebied, omwonenden, andere belanghebbenden en mogelijke toekomstige bewoners hun wensen, zorgen en ideeën kenbaar maken. Op basis van de uitkomsten zal de gemeente Ouder-Amstel de concept-structuurvisie aanscherpen, aanvullen of aanpassen.

Op woensdag 29 Januari wordt de concept-structuurvisie voor De Nieuwe Kern gepresenteerd. U bent van harte uitgenodigd om bij deze presentatie aanwezig te zijn.

Datum:    Woensdag 29 januari

Tijd:         11.30-12.30 uur

Plaats:     EndemolShine Nederland,

                MediArena 2, Duivendrecht

De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Parkeren op locatie is mogelijk indien u dat vooraf aangeeft bij uw aanmelding.

Programma

11.00        Inloop

11.30        Toelichting:

  • Presentatie concept-structuurvisie door wethouder Van der Weele (Ouder-Amstel)
  • Toelichting wethouder Van Doorninck (Amsterdam) namens de grondeigenaren
  • Toelichting/impressie concept stedenbouwkundige visie van West8
  • Toelichting op participatietraject door Michiel Hulshof (Tertium)

12.10        Q&A 

12.30        Einde

Graag vragen wij u zich vooraf aan te melden bij Astrid van der Vorm via Astrid.van.der.Vorm@duoplus.nl of 06 3052 1837.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp