Jammfm 320Kb

Smooth & funky

Current track

Title

Artist

Background

Den Haag is resoluut en verwerpt petitie tegen bomenkap A9

Written by on 28 november 2019

Ondanks een petitie met ruim 3000 handtekeningen en de inzet van GroenLinks, D66, PvdD en SP wijkt minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) niet van door de haar ingeslagen route. Het tankstation moet er komen, en de bomen worden gekapt. Het verzoek van het college om een persoonlijk gesprek wijst zij af. Het antwoord van de minister is ontluisterend,” aldus de inspreker namens het Burgerinitiatief Stop de Bomenkap.

Hoezeer de lokale partijen ook tegen de plannen zijn, nee zeggen tegen het bestemmingsplan heeft vergaande consequenties. Als de gemeente niet meewerkt loopt de gemeente € 1,5 miljoen inkomsten mis. Daarnaast wordt de zaak verder op scherp gezet door het dan niet doorgaan van de verhoogde geluidsschermen bij Tuindorp, de aanleg van een fietspad bij de Polderweg, en wellicht het restant van dat potje voor bomencompensatie (rond de € 3 ton).

De leden van de raadscommissie voelden zich zwaar voor het blok gezet. De term chantage viel een aantal malen. Dat wat we niet willen, gaat nu wel gebeuren. De meeste fracties willen zullen zich pas uitspreken op 12 december. De raad is verplicht dit bestemmingsplan vast te stellen, verzuchtte wethouder Korrel. Zij deelt de verontwaardiging.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
www.onderdelenwebshop24.nl
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp