Dit is het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena

Geschreven door Op 26 april 2018

Op de 71ste geboortedag van Johan Cruijff is door Frank Rijkaard en de kinderen van Eberhard van der Laan het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena onthuld.

Aan het begin van het volgende seizoen verandert de Arena officieel van naam.

Jordi Cruijff kon vanwege verplichtingen bij zijn club, Maccabi tel Aviv, niet aanwezig zijn bij de onthulling, maar via een videoboodschap bedankte hij oud-burgemeester Van der Laan. “We zijn super trots.”

“Cruciaal,” was het werk van de oud-burgemeester geweest voor de naamsverandering volgens Arena-directeur Henk Markerink.

De Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg zei in een toespraak dat “het feit dat we hier nu allemaal staan te danken is aan Van der Laan”.

“Als die zich niet had ingezet, dan had het tot in lengte van dagen de Amsterdam Arena geheten.”

Kinderen Van der Laan
Frank Rijkaard onthulde samen met de kinderen van Van der Laan het nieuwe logo, onder het toeziend oog van pers en een select aantal genodigden, op de middenstip van de Arena. Het logo bestaat uit rode blokletters.

Op de bovenste regel: Johan Cruijff en daaronder staat in een boog Arena. Afgemaakt met een dunne grijze streep onderaan.

Huis
Het huis van Ajax verdient het om vernoemd te worden naar de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht, meent Edwin van der Sar. “De naamswijziging leefde overal,” aldus de oud-keeper en huidig algemeen directeur van Ajax. “Toen Mick Jagger afgelopen zomer aanwezig was in de Arena was hij er ook van op de hoogte.”

Cruijffloop
Ter ere van de geboortedag van Johan Cruijff liepen donderdagavond ruim vierduizend hardlopers een van de Cruyff Foundation Runs.

Het hardloopevenement van 14 kilometer begon om stipt 20.14 uur op het Stadionplein, dat binnenkort wordt omgedoopt tot het Johan Cruijffplein, voerde langs memorabele plekken uit het leven van Cruijff en eindigde, natuurlijk, in de Johan Cruijff Arena.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp