Donderdag 5 maart negende poëziefestival

Geschreven door Op 26 februari 2020

Stichting Kleinoot organiseert op donderdag 5 maart a.s. voor de negende keer een poëziefestival. Dit jaar is het thema: ‘DAAR ZIT MUZIEK IN….’

Dichters worden vaak met componisten vergeleken. Door de buitengewone aandacht voor rijm en klank, ritme en metrum is poëzie immers een sterk muzikaal genre. De klank van poëzie en de klank van muziek, zij passen bij elkaar.
Muziek heeft geen woorden nodig, heeft genoeg aan klanken. Muziek neemt je mee naar waar woorden niet kunnen gaan, raakt je diep van binnen en laat je een tikje verdwaasd achter. Is dat niet precies wat goede poëzie doet? Door de klank van de woorden en het ritme van de dichtregels?
Daarnaast is muziek in de loop der eeuwen een bron van inspiratie geweest voor dichters: soms dichtten zij over een enkel instrument, over een aangrijpend muziekstuk of over muziek als kunstvorm.
In de Middeleeuwen vertelden minstrelen aan dappere ridders en mooie jonkvrouwen hun verhalen op rijm en wisselden dat af met muziek. Zo vertelden ze met poëzie en muziek verhalen over oorlogen, en ook over liefde en voorspoed.

Tijdens het Poëziefestival zullen muziek en gedichten een bijzondere combinatie vormen. Het lezen van de gedichten zal worden afgewisseld met passende muziek. Deze muziek zal gespeeld worden door musici die verschillende aspecten van de voorgedragen poëzie zullen omlijsten met een uitvoering als solist of als klein ensemble.

Meer informatie en reserveren op website www.stichtingkleinoot.nl

Het poëziefestival vindt plaats op donderdag 5 maart a.s. in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129 in Duivendrecht. Het begint om 19.30 uur met de inloop en vanaf 20.00 uur start het programma. De entree bedraagt 10 euro. Rond 22.30 uur wordt de avond besloten met een hapje en een drankje. Ook deze keer is de altijd enthousiaste en inspirerende heer Jimmink van de gelijknamige boekhandel aanwezig met boeken en vooral poëziebundels.

Datum: Donderdag 5 maart 2020 vanaf 19.30 uur.
Plaats: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, Duivendrecht.
Entree: € 10, inclusief koffie.thee
Kaartverkoop: aan de zaal; NU OOK PINBETALING MOGELIJK
Reserveren: www.stichtingkleinoot.nl
Informatie: Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81

Stichting Kleinoot wordt gesponsord door: Audio Electronics Mattijsen, www.aem.nl;
Budsior Budgetcoaching en Senioren Ondersteuning, www.budsior.nl;
Eetcafé Lotgenoten, Duivendrecht; www.eetcafelotgenoten.nl;
Mea Vota, Uitvaartverzorging, www.mea-vota-uitvaart.nl; Plus Wagner, Duivendrecht, www.plus.nl; Ronald Hair Kapper, Duivendrecht, www.ronaldhair.nl;
Schaap Print+Sign, Duivendrecht, www.schaap-ps.nl; Tinkiteasy, Amsterdam, www.tinkconnect.com;

Deze avonden worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de
Gemeente Ouder-Amstel.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp