Doorbraak in Woonboten Affaire in Duivendrecht

Geschreven door Op 21 november 2021

Het al jaren slepende dossier “Woonboten Affaire in Duivendrecht” boekt voortgang.

Diana Giannattasio woonachtig aan de Duivendrechtsevaart en bekend  van de uitzending van de documentaire ‘Klem aan de kade’ van KRO-NCRV vertelde zaterdag in de uitzending ‘Start Me Up’ op Jammfm over de voortgang. Diana is achteraf blij dat zij drie en een half jaar lang voor deze documentaire een camera heeft laten meelopen. Dit heeft zeker geholpen om de problematiek in de schijnwerpers van de politiek te krijgen.

8 jaar geleden zijn door de Raad van state alle vergunningen vernietigd en tot heden zijn de ligplaatsvergunningen nog niet terug en wonen de bewoners daar illegaal.

Diana woont vanaf 1994 in de woonboot met tuin waarvan achteraf bleek dat de ligplaats onder de gemeente Ouder-Amstel valt en de de kade en tuin bij de gemeente Amsterdam behoort. Amsterdam heeft alles in beheer gegeven aan Ouder-Amstel.

Er is in het verleden eigenlijk nooit met de eigenaren van de woonboten gesproken. Na de documentaire ‘Klem aan de Kade’ is er door de gemeente een nieuwe wethouder op het dossier gezet en wordt er met elkaar gesproken. De nieuwe wethouder heeft een luisterend oor en levert meer resultaat.

Inmiddels zijn er positieve signalen te melden en lijkt de situatie voor een deel opgelost te gaan worden.
De belofte is gedaan dat er een oplossing is voor de gemeente verkiezingen van volgend jaar.
Er is van de week bericht gekomen dat de meeste boten in de straat waarschijnlijk een legale ligplaats gaan krijgen. Er is wel een kans dat de tuinen worden afgenomen.

Medio februari 2022 komt het in de gemeenteraad.

Partij Ouder-Amstel Anders en PvdA zetten maken zich hier hard voor.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp