Duurzame energie locaties

Geschreven door Op 6 januari 2020

Hoe gaan we in de toekomst onze energie opwekken? Op dinsdag 21 en woensdag 22 januari zijn er bijeenkomsten om samen te kijken naar mogelijke locaties voor het opwekken van duurzame elektriciteit uit zon en wind. Denk jij met ons mee? Voor meer info en aanmelden zie https://bit.ly/2FftUvm

Afgelopen maanden zijn wij als gemeente druk bezig geweest met het in beeld krijgen van hoe en vooral waar we duurzame elektriciteit uit zon en wind kunnen opwekken. Alle gemeenten in Nederland moeten mogelijke locaties voor deze energiebronnen aanwijzen. Dat is namelijk een van de opdrachten uit het landelijke Klimaatakkoord.

Per deelregio wordt gekeken naar de huidige en toekomstige opwek van elektriciteit via wind en zon. Samen met de Amstellandgemeenten, de provincie Noord-Holland en diverse organisaties onderzoeken we hoe en vooral waar mogelijk duurzame elektriciteit uit zon en wind kan worden opgewekt. Wat vinden we geschikte plekken voor zonnepanelen? Hoe gaan we om met windenergie? Waar wel en waar juist niet?

Denk met ons mee! 

Graag willen we u als inwoner ook bij dit proces betrekken. Daarom nodigen wij u uit voor een van de volgende bijeenkomsten:

  • dinsdag 21 januari 2020: Ouderkerk aan de Amstel, gemeentehuis (ingang Dorpsstraat)
  • woensdag 22 januari 2020: Duivendrecht, kantine CTO’70, Biesbosch 39

De bijeenkomsten beginnen om 18.30 uur en duren tot 21.30 uur.

Aanmelden

Per bijeenkomst is er beperkte ruimte voor het aantal deelnemers. Dus wees er snel bij.
U kunt zich tot en met zondag 12 januari 2020 aanmelden via merel.tilstra@ouder-amstel.nl o.v.v. “Aanmelden RES”. Graag ook vermelden voor welke datum u zich aanmeldt.
Uiterlijk donderdag 16 januari 2020 krijgt u bericht hierover.

Vervolg proces

Alle verkregen informatie wordt verwerkt in een concept Regionale Energiestrategie (RES). Hier moeten vervolgens alle betrokken overheden (provincie, gemeenten en waterschap) een besluit over nemen.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over Regionale Energiestrategie? Kijk op www.ouder-amstel.nl/res.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp