Een kinderbieb vanuit het raam

Geschreven door Op 15 februari 2021

‘Kinderbieb, 3 x bellen voor een boek’ staat er met vrolijke letters op het raam. Het is het raam van Freddie. Een paar weken geleden begon ze thuis haar eigen kinderbibliotheek. De boeken laat ze in een tas met een touw naar beneden zakken, geheel coronaproof dus.

Freddie (23) werkt naast haar studie Europese geschiedenis als studentencoördinator, en geeft bijles aan kinderen van groep vier t/m zeven. Ze zit met verschillende moeders uit de buurt in een appgroep, en merkte dat veel van hen zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind. Vooral nu de bibliotheken dicht zijn en de scholen pas net weer open zijn. Freddie vond dat er iets moest gebeuren, en besloot daarom kinderboeken uit te lenen.

Een tas aan een touw

Freddie wil zich graag aan de coronamaatregelen houden, en kwam zo op het idee om de boeken in een tas via het raam naar beneden laten zakken. Aan een lang stuk touw. Een fatsoenlijk registratiesysteem heeft ze nog niet: “Ik schrijf alleen de naam van het kind op, en dan zie ik wel of het boek terugkomt of niet.” Het zijn nu vooral nog de kinderen die ze bijles geeft die langskomen voor een boek. Maar elk kind is natuurlijk welkom!

Een passend boek

De meeste boeken die Freddie uitleent heeft ze zelf gelezen. Ze kent haar assortiment dus goed. “Kinderen vragen vaak boeken met een bepaald onderwerp, en ik weet dan meteen of ik er een boek over heb of niet. Wil je dus een leuk boek over paarden, dan krijg je mij een boek over paarden.” Freddies assortiment breidt zich trouwens steeds verder uit. Zo kocht ze via Marktplaats vier dozen vol met kinderboeken. Daarnaast krijgt ze ook veel boeken gedoneerd.

Wil jij ook een leuk kinderboek scoren bij Freddie?
Je vindt haar kinderbibliotheek op de Koekoekstraat 17 in Amsterdam-Noord.

 

bron: indebuurt.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp