Eerste bestemmingplan voor woningen in Werkstad OverAmstel

Geschreven door Op 25 november 2022

Op 24 november heeft de gemeenteraad van Ouder-Amstel het bestemmingsplan voor Wenckebachweg 144-148 vastgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt als eerste woningbouw mogelijk in Werkstad OverAmstel. Werkstad OverAmstel transformeert van klassiek bedrijventerrein naar gemengd woon-werkgebied. Met het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen de projectontwikkelaars Amvest en COD een vergunning aanvragen voor de realisatie van woongebouw The Dialogue.

The Dialogue wordt een duurzaam gebouw met 430 woningen en 8.000 m2 voorzieningen. Op de begane grond komt ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 zorgunits voor mensen met dementie. Dit gehele initiatief past binnen het ruimtelijk beleid van de gemeente om het voormalig Amstel Businesspark Zuid te transformeren tot een eigentijds, stedelijk gebied: Werkstad OverAmstel. Om dit initiatief mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan gemaakt.

‘Dit is de eerste grote toevoeging van woningen in gemeente Ouder-Amstel’, geeft wethouder Barbara de Reijke aan. ‘430 woningen is veel. Normaal gesproken komen er jaarlijks 40 tot 80 betaalbare huurwoningen beschikbaar en nu 123 sociale huurwoningen in één keer. In The Dialogue komt een mooie mix van wonen en werken’.

Het woongebouw krijgt 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen, aangevuld met horeca, een kleinschalige supermarkt en bedrijvigheid. Amvest wordt eigenaar van de huurwoningen in het middensegment en het Gastenhuis. Woonstichting Lieven De Key neemt de sociale huurwoningen af. De start bouw is gepland in september 2023.

Ook het openbaar gebied en het groen rondom het woongebouw krijgen met deze ontwikkeling meer kwaliteit. Ouder-Amstel werkt in dit gebied samen met gemeente Amsterdam. Gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van de openbare ruimte. Lees meer over Werkstad OverAmstel en The Dialogue op www.werkstadoveramstel.nl

Foto : Gemeente Ouder-Amstel The Dialogue vanaf de Johan Blookerweg gezien. Links komen de commerciële voorzieningen, in het midden de ingang richting binnentuin en fietsenstalling en rechts de entrees voor het Gastenhuis.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp