Eerste paal geslagen woningbouwontwikkeling Zonnehof

Geschreven door Op 13 juli 2018

Op 23 mei 2017 is de omgevingsvergunning verleend aan bouwbedrijf M.J. De Nijs voor het bouwen van 129 woningen in de Zonnehof. De Nijs start in juli 2018 met de werkzaamheden. De verwachting is dat de bouwtijd ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen.

Levensloopbestendige appartementen

Van de 129 woningen zijn er 68 levensloopbestendige appartementen. Dit betekent dat ze drempelvrij zijn, brede deuren hebben, maar ook rekening is gehouden met draaicirkels van rolstoelen of rollators. Hiervan vallen 25 appartementen in de sociale huur categorie.

Reguliere appartementen

Naast de levensloopbestendige appartementen zijn er 47 reguliere appartementen (waarvan 1 valt onder de sociale huur). De grootte van de appartementen varieert tussen de 50 m² en 70 m². Daarnaast zijn er enkele grotere appartementen.
Verder worden er 14 eengezinswoningen gerealiseerd.
Afhankelijk van de grootte varieert de huurprijs tussen de €660,- (sociale huur) en €1400,-.

Inschrijven

Syntrus Achmea gaat uiteindelijk de woningen verhuren. Voor alle woningen geldt dat inwoners uit Duivendrecht voorrang hebben bij de inschrijving. Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor deze woningen. Wilt u een bericht ontvangen op het moment dat de inschrijving start? Stuur dan een e-mail met deze mededeling naar gemeente@ouder-amstel.nl. Ook contact kunt u opnemen via (020) 496 21 21.

Op de hoogte blijven

Houd de gemeentelijke website, Facebook Dorpshart Duivendrecht en het Weekblad voor Ouder-Amstel in de gaten voor nieuws over de voortgang en de inschrijving.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp