Expositie beeldend kunstenaar Miriam van Veen

Geschreven door Op 22 augustus 2023

Van 5 september t/m 27 oktober is in het Gemeentehuis van Ouderkerk a/d Amstel een expositie te zien van beeldend kunstenaar Miriam van Veen

 

Miriam van Veen schildert vogels, dieren, bloemen en natuuronderwerpen in aquarel. In levendige kleuren en met veel oog voor detail. Daarnaast maakt zij huisdier-portretten in opdracht.

Het werk dat te zien is tijdens deze expositie, is kenmerkend voor Miriams manier van werken. De dieren komen in de portretten echt tot leven door hun persoonlijkheid en gezichtsuitdrukking treffend weer te geven en veren en vacht natuurgetrouw uit te werken.

De schilderijen zijn opgebouwd in verschillende lagen over elkaar heen. Met deze techniek worden kleuren, vormen en texturen laag voor laag uitgewerkt. Dit geeft de schilderijen een bijzondere presentie die aansluit bij het dier als individu.

Miriam is opgeleid in de botanische traditie, aquarel schilderen en natural history illustration.

Met haar werk wil de kunstenaar de dieren en de natuur heel dicht bij de kijker brengen, in een intieme en persoonlijke ontmoeting. En iedereen met andere ogen mee laten genieten van alle schoonheid en het bijzondere dat zij ziet in haar onderwerpen.

Wie meer van Miriams werk wil zien en kennis wil maken met het verhaal achter haar werk, kan kijken op de website: https://www.miriamvanveen.nl

De schilderijen en grafietwerken die te zien zijn op de expositie zijn te koop. Ook kan je Miriam zelf ontmoeten tijdens de Meet & Greet, op woensdag 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur. Ter ere van Dierendag is Miriam dan zelf aanwezig bij de expositie en kan je vragen stellen over haar kunst.

De expositie is vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; van maandag t/m donderdag van 8.00-17.00 uur en op vrijdag van 8.00-12.00 uur.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp