Expositie van Marjolein van Doorenmaalen in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 11 april 2023

Van half april tot eind mei 2023 zijn in het gemeentehuis Ouder-Amstel schilderijen van Marjolein van Doorenmaalen te zien.
Haar grootste verbintenis met deze regio is haar atelier aan de Waver.

Al 25 jaar maakt zij haar beeldend werk in een voormalige stal van een veehouderij aan de Dwarskade.
“Dat is mijn geluksplek” zegt zij zelf. Woonachtig in Amsterdam vindt zij hier haar betrokkenheid met de natuur en de ruimte. Dat is dan ook een groot thema in haar werk: de gewaarwordingen te midden van de natuurlijke elementen. “Wat ik in een flits zie en wat mij betovert, dát wil ik vastleggen”. Op de expositie ziet u recente olieverfschilderijen. Daarin voeren geabstraheerde boomvormen de boventoon. “Het gaat mij niet om de boom zélf. Het maakt ook niet uit wat voor een boom het is. Verfstructuren, kleur en compositie zijn de uitdagingen die mij stimuleren een beleving om te zetten.”

Op de expositie toont zij ook vroeger werk: olieverfschilderijen van een tiental jaren terug. Huisjes en schuren waren toen haar hoofdthema. Als toeschouwer is duidelijk te zien dat zij haar inspiratie uit de polder haalt. Wellicht zult u een schuur of huis kunnen herkennen. Zelf genomen foto’s waren haar houvast voor het moment waarop ze gefascineerd werd door de lichtval, de vlakverdeling of de combinatie van kleuren. “Schuren hebben vaak een wonderlijke samenstelling van vlakken: golfplaat, ritmes van houten planken, onderbrekingen van regenpijpen of tussenmuren. Ik werd daar erg door gecharmeerd en ging er in mijn atelier mee aan de slag”.

Marjolein van Doorenmaalen (1962) is opgeleid aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, faculteit Beeldende Vorming. Bent u geïnteresseerd in haar werk kijk ook op www.kunstvandoorenmaalen.nl of neem contact met haar op via mvd@sakb.nl.

De expositie is te zien van maandag t/m vrijdag, 8-17 uur. Vrijdag van 8-12 uur.

Locatie is het Gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel.

Auteur: Daniel Zondervan

Foto:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp