Extra kerstattenties voor minimagezinnen in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 22 december 2020

Ouder-Amstel heeft samen met de Riki Stichting extra kerstattenties aangeboden aan alle gezinnen met een laag besteedbaar inkomen.

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld.

Zij organiseren jaarlijks vier landelijke acties, waaronder de kerstactie.

In Ouder-Amstel heeft de Riki Stichting in samenwerking met de gemeente extra kerstattenties aangeboden aan alle gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Het gaat hierbij om gezinnen met thuiswonende kinderen tot en met 21 jaar.

De selectie van de gezinnen vond plaats met hulp van de gemeente Ouder-Amstel. Wethouder werk en inkomen, Axel Boomgaars, is blij met de actie: “2020 is voor iedereen een raar en moeilijk jaar geweest, maar zeker ook voor gezinnen die niet veel te besteden hebben. Dat de Riki Stichting hen deze kerst extra ondersteunt is een prachtig gebaar, waar we als gemeente graag bij hebben geholpen. We mogen blij zijn met zo’n betrokken stichting in Ouder-Amstel.”

extra kerstattenties voor minimagezinnen in Ouder-Amstel

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Zij organiseren jaarlijks vier landelijke acties, waaronder de kerstactie. Zo zijn er dit jaar ook 19.000 kerstpakketten verspreid onder ouderen in Nederland. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven van herhaalde liefdevolle aandacht, wil de stichting meer verbondenheid tussen mensen creëren en zo het aantal geluksmomenten vergroten. De pakketten worden als dat mogelijk is door leerlingen van basisscholen uitgedeeld aan bewoners in nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen de kerstattentie thuis bij zelfstandig wonende ouderen.

In Ouder-Amstel werken zij samen met Zonnehuis Theresia, Seniorencomplex de Gijsbrecht, Het Kofschip, OBS Jan Hekmanschool, Coherente Ouder-Amstel en Zonnebloemafdelingen Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

Meer weten? kijk dan:op de site van de gemeente Ouder-Amstel


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp