Fietsen Alle Jaren Amsterdam: een prachtig initiatief voor ouderen

Geschreven door Op 17 juni 2024

Heb je wel eens gehoord van Fietsen Alle Jaren Amsterdam? Dit is een vrijwilligersorganisatie die ouderen meeneemt op fietstochten door de stad, in speciale riksja’s met een elektrische trapondersteuning. Zo kunnen de ouderen genieten van de frisse lucht, de mooie omgeving en de gezellige gesprekken met de fietsers. Een geweldige manier om de eenzaamheid te verminderen en de vitaliteit te vergroten.

Coriene Kuipers is een van de drijvende krachten achter dit initiatief. Zij vertelde in de uitzending van Jammfm over de achtergrond, de werkwijze en de ambities van Fietsen Alle Jaren Amsterdam. Ze legde uit hoe ze in contact komt met de ouderen, hoe ze de ritten organiseert en coördineert, en hoe ze de vrijwilligers werft en begeleidt. Ook liet ze weten dat ze altijd op zoek zijn naar meer fietsers, donateurs en sponsors om het project verder uit te breiden.

Wil je meer weten over Fietsen Alle Jaren Amsterdam? Of wil je je aanmelden als fietser, oudere of donateur? Ga dan naar hun website: [URL]www.fietsenallejaren.nl/amsterdam[/URL]. Daar vind je ook meer informatie over de andere steden waar dit initiatief actief is, zoals Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Groningen. Je kunt ook hun Facebook-pagina volgen: [URL]www.facebook.com/fietsenallejarenamsterdam[/URL]. Daar zie je de leukste foto’s en verhalen van de fietstochten.

Fietsen Alle Jaren Amsterdam is een prachtig voorbeeld van hoe we samen kunnen zorgen voor meer verbinding, plezier en beweging in onze samenleving. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij en dat je dit initiatief wilt steunen of zelf wilt ervaren. Want fietsen alle jaren is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je hart.

Luister hier het gesprek in de uitzending terug:

Auteur: Michel Willemse

Foto: Coriene Kuipers


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp