Fietspad Oranjebaan afgesloten

Geschreven door Op 11 juni 2022

Vanaf 13 juni tot en met 23 juni is het fietspad Oranjebaan tussen brug Ouderkerk en Amstelslag afgesloten. Door de werkzaamheden aan de brug Ouderkerk wordt het fietspad 6 weken lang afgesloten. Fietsers en wandelaars worden omgeleid via Amstelparking en Amstelzijde tot de bestaande brug in beide richtingen.

De fietsroute langs de Oranjebaan (N522) in Ouderkerk aan de Amstel is van 13 juni tot 23 juli 2022 afgesloten tussen de Brug Ouderkerk en de Amstelslag.

De provincie voert werkzaamheden uit voor een nieuwe aansluiting van de autorijbanen en het fietspad op de Brug Ouderkerk. Het fietspad moet hiervoor tijdelijk verlegd worden. Tot 24 juli 2022 worden (brom)fietsers tussen de Brug Ouderkerk en Amstelslag met gele borden omgeleid.

Het fietspad langs de Oranjebaan ter hoogte van de Oranjestaete sluit op dit moment aan op de huidige brug Ouderkerk. Omdat deze brug wordt vervangen , gaat al het verkeer vanaf 23 juli over de nieuwe noordelijke brug. Om ook de autorijbanen en het fietspad op deze nieuwe noordelijke brug aan te sluiten, wordt het fietspad verplaatst.

Het huidige fietspad tussen de brug en de Amstelslag is vanwege deze werkzaamheden gedurende 6 weken afgesloten. Als de nieuwe noordelijke brug op 23 juli opent, kunnen de fietsers en voetgangers aan de noordkant van de noordelijke brug (in 2 richtingen) de Amstel oversteken.

Omleiding fietsers en voetgangers

Fietsers tussen de Brug Ouderkerk en de kruising Oranjebaan met de Amstelslag worden ter hoogte van kruising Amstelslag omgeleid via Amstelparking en Amstelzijde tot de bestaande brug en vice versa. Deze omleiding geldt voor zowel (brom)fietsers als voor voetgangers, in beide richtingen.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden aan het fietspad maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie BOK uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp