Geen verzorgingsplaats aan de A9 bij Ouderkerk: Bomen blijven staan

Geschreven door Op 8 april 2020

Goed nieuws voor Ouder-Amstel: de verzorgingsplaats aan de A9 is definitief van de baan. Veel bomen kunnen hierdoor blijven staan. De inspanningen van veel inwoners uit Ouder-Amstel zijn hiermee beloond.

Maandag stuurde minister Cora van Nieuwenhuizen een brief aan de Tweede Kamer. In deze brief gaf zij aan af te zien van de aanleg van een verzorgingsplaats met tankstation in de polder ‘De Ronde Hoep’ bij Ouderkerk aan de Amstel. Het schrappen van de verzorgingsplaats leidt niet tot vertraging voor de verbreding van de A9.

Extra borden

Om te zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers niet in het geding komt heeft de minister aangegevens dat er extra borden worden geplaatst langs de snelweg. Automobilisten worden er zo op gewezen dat de volgende verzorgingsplaats/tankstation langer op zich laat wachten.

Wethouder Rineke Korrel: ‘Natuurlijk ben ik blij. We konden wel wat goed nieuws gebruiken. Je bent opgelucht en trots. Want het is fantastisch om te zien dat je als je de handen ineen slaat iets wat onmogelijk leek toch mogelijk wordt. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet: de initiatiefnemers van ‘Stop de Bomenkap’, de kinderen van  de Jan Hekmanschool met hun petitie, de initiatiefnemers van de onlinepetitie, (mede) bestuurders en de indieners van de motie GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren. Samen hebben we het klaargespeeld.’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp