Gemeente bouwt passantenstation voor economisch daklozen

Geschreven door Op 13 juni 2023

De gemeente Ouder-Amstel, gemeente Amsterdam en de Alliantie Ontwikkeling realiseren tijdelijke huisvesting voor economisch daklozen. Dat gebeurt aan de H.J.E. Wenckebachweg 118 in Amsterdam-Duivendrecht, net binnen gemeente Ouder-Amstel. Dit passantenpension wordt tien jaar lang ingezet om mensen die kortdurend geen dak boven hun hoofd hebben, tegen betaling een tijdelijke woonplek te bieden. De woningen zijn bedoeld voor mensen zonder complexe zorgvraag, die zichzelf kunnen redden en door omstandigheden dakloos zijn geworden.

Bron: Jammfm
Foto: Werkstad OverAmstel
Auteur: Maurice Becker

Gemeente Ouder-Amstel, gemeente Amsterdam en woningcorporatie de Alliantie realiseren tijdelijke huisvesting voor economisch daklozen aan de Wenckebachweg 118 in Amsterdam-Duivendrecht, net binnen gemeente Ouder-Amstel. Dit passantenpension wordt tien jaar lang ingezet om mensen tegen betaling tijdelijk te laten wonen.

De woningen zijn bedoeld voor mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden. Dit kan verschillende oorzaken hebben: een echtscheiding, ze zijn een tijdlang inwonend geweest maar kwamen op straat te staan, ze hebben geen of onvoldoende woonduur opgebouwd via Woningnet, ze zijn failliet gegaan, of hebben met andere persoonlijke omstandigheden te kampen. Op de locatie komen deze mensen tot rust om weer een nieuwe start te kunnen maken. Ze worden hierbij, indien nodig, ondersteund door hulpverleners van HVO-Querido.

Het passantenpension krijgt 96 tijdelijke woonunits verdeeld over vier bouwlagen. Elke woning is geschikt voor één persoon en heeft een eigen keuken en sanitair. Op de begane grond worden drie units gebruikt als gemeenschappelijke ruimtes, onder meer voor de beheerder van het complex. De ruimte rond het gebouw wordt groen ingevuld en er komen plekken voor het stallen van fietsen. Inmiddels is de bouw in voorbereiding. De bouwvergunning is op 21 december 2022 verstrekt.

De eerste bewoners zullen naar verwachting in de zomer van 2023 hun intrek nemen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp