Groot Succes bij Plaatjes Ruilbeurs Plus Plaatjesboek Oud Duivendrecht

Geschreven door Op 3 maart 2024

Op 2 maart vond er een buitengewoon levendige bijeenkomst plaats in Duivendrecht, waar enthousiaste verzamelaars zich verzamelden voor een unieke plaatjesruilbeurs. Georganiseerd door de Stichting Oude Duivendrecht en de lokale Plus Supermarkt, trok het evenement grote belangstelling vanuit de gemeenschap en daarbuiten.

Rick Kamminga, van Plus Supermarkt Duivendrecht, vertelde aan Jammfm over het ontstaan van dit initiatief. “We wilden iets speciaals doen voor onze klanten en tegelijkertijd de gemeenschap verbinden. Een plaatjesboekactie bleek de perfecte gelegenheid om dat te doen.”

De actie omvatte het uitgeven van verzamelbare plaatjes bij elke aankoop boven een bepaald bedrag in de supermarkt. Klanten konden deze plaatjes vervolgens in een speciaal album plakken dat gratis verkrijgbaar was bij de supermarkt. Het doel was niet alleen om klanten te belonen, maar ook om de lokale geschiedenis van Duivendrecht te belichten.

Jopie Euwe, de voorzitter van de Stichting Oud Duivendrecht, uitte haar enthousiasme over de samenwerking met de Plus Supermarkt. “Dit is een geweldige manier om de lokale geschiedenis onder de aandacht te brengen. Door middel van deze plaatjes kunnen mensen meer leren over onze rijke erfgoed.”

Tijdens de ruilbeurs konden verzamelaars hun dubbele plaatjes ruilen met anderen om hun collecties compleet te maken. De sfeer was opgetogen en vriendelijk, met mensen van alle leeftijden die deelnamen aan de uitwisseling.

Bas Smulders, de archivaris van de Stichting Oud Duivendrecht, benadrukte het belang van het behouden van de lokale geschiedenis. “Dit soort initiatieven stimuleert niet alleen het verzamelen, maar ook het bewaren van historische informatie. Het is fantastisch om te zien hoe mensen zich verbinden met hun verleden.”

De plaatjesruilbeurs werd bekroond met een enorm succes, waarbij vele verzamelaars met een voldaan gevoel naar huis keerden, hun collecties verrijkt en met nieuwe verbindingen binnen de gemeenschap. Het zou zo maar kunnen dat er in de toekomst meer van dergelijke evenementen worden georganiseerd, waarbij lokale geschiedenis en gemeenschapszin centraal staan.

Het nieuws over deze bijzondere gebeurtenis verspreidde zich snel op sociale media en lokale nieuwsplatforms, waarbij veel mensen hun enthousiasme deelden over dit initiatief van de Plus Supermarkt Duivendrecht en de Stichting Oud Duivendrecht om de lokale geschiedenis tot leven te brengen.

Luister de interviews hier terug:

Bas Smeulders, archivaris Stichting Oud Duivendrecht

Jopie Euwe, Voorzitter Stichting Oud Duivendrecht

Rick Kamminga, Plus Supermarkt Duivendrecht

Foto: Rick Tamminga (Plus Duivendrecht)

Auteur: Daniel Zondervan
Foto’s: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp