Help de egel sterft uit

Geschreven door Op 1 november 2022

Heb je last van slakken? Heet de egel welkom in je tuin! Ze zijn gek op slakken en eten er in één nacht zo 40 op. Vraag nu het gratis egelhuispakket aan! Bouw je eigen egelhuisje een maak van je tuin een thuis voor egels.

Het gaat slecht met de egel. In 10 jaar tijd is 50% van alle egels verdwenen. Kom daarom nu in actie en maak van je tuin een thuis voor egels. Vraag nu het egelhuispakket met tips en bouwtekening gratis aan en ontvang het direct per e-mail!

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Per jaar sneuvelen 135.000 egels in het verkeer. Ze hebben onze hulp dus hard nodig!

Gelukkig kunnen we de egels helpen. Nederland heeft in totaal namelijk 3 miljard m2 aan tuin. En tuinen zijn een belangrijk leefgebied van egels. Een plek waar ze voedsel vinden en kunnen schuilen. Door in je tuin egels een handje te helpen, hoeven ze minder lange afstanden af te leggen om genoeg eten te vinden. De kans is dan kleiner dat ze een weg over moeten steken. Je kunt met jouw tuin het verschil maken.

Mathiska, onze boswachter met groene vingers, weet als geen ander hoe je een tuin vol leven krijgt. Ga aan de slag met de tips uit het egelhuispakket en help de egels in je tuin en buurt. Maak je tuin egelvriendelijk: bouw een egelhuis, zorg voor een paar rommelhoekjes en voedsel in je tuin. Zo maken we samen van heel Nederland een thuis voor egels.

Vraag Hier het Egelpakket aan:

Bekijk hier de Bouwbeschrijving

Wil je meer doen voor egels?

Word nu lid en ontvang het boek “Beleef de natuur” met 80 verrassende tochten!

Het gaat slecht met de egel. De afgelopen tien jaar is de helft van alle egels in Nederland verdwenen. Als Natuurmonumenten helpen wij egels door houtwallen aan te leggen, delen van akkers niet te maaien en ‘rommelhoekjes’ te maken. Zo kunnen er meer insecten en andere kleine diertjes leven, allemaal voedsel voor egels. Daarnaast zijn er dan allemaal plekjes waar egels kunnen schuilen. En door leefgebieden te vergroten en met elkaar te verbinden met faunapassages, kunnen egels ongestoord van de ene plek naar de andere trekken. Dat doen we niet alleen voor egels, maar ook voor alle andere dieren die er leven. Om van nog meer plekken een thuis te maken voor dieren, hebben wij je hulp nodig. Dus doe mee en word lid!

De natuur heeft jou nodig. Bij een lidmaatschap bescherm je niet alleen de natuur, maar ontvang je ook gratis 25 verrassende wandelroutes door heel Nederland. Dus word nu lid vanaf 3,25 euro per maand.

Word nu lid

Bron en Foto: Natuurmonumenten
Auteur: Daniel Zondervan

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp