Herdenking op 4 mei in de Amstelkerk te Ouderkerk

Geschreven door Op 2 mei 2023

De jaarlijkse herdenking van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogen daarna, begint donderdag 4 mei om 19.10 uur met een bijeenkomst in de Amstelkerk aan de Kerkstraat. Een heel programma vindt je op de site van het weekblad voor Ouderamstel. Vrijdag 5 mei komen de estafettelopers van La Rotonde uit Wageningen aan met het Bevrijdingsvuur tussen 10.00 en 11.00 uur op het Kampje. Je kan de lopers komen verwelkomen bij de poffertjessalon. Voor de kinderen staat daar van 10:00 – 12:00 uur een springkussen.

HERDENKING 4 MEI             

Op 4 mei herdenken we in Nederland allen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

We beseffen dat de vrede en de vrijheid die wij nu in ons land kennen er niet altijd geweest is. We beseffen ook dat er op veel plaatsen in de wereld geen vrede en vrijheid is en dat er dagelijks slachtoffers van oorlogen zijn.

Het Nationaal  Comité 4 en 5 mei kiest ieder jaar een  thema dat als een rode draad de activiteiten verbind. Dit jaar is het thema:

GEEF VRIJHEID DOOR

DE KRACHT VAN HET PERSOONLIJKE VERHAAL

Persoonlijke verhalen over de oorlog, elke oorlog, zijn nooit zomaar verhalen, ze staan niet op zichzelf. Er hangt een schaduw overheen van de wereldgeschiedenis. Ze ontroeren omdat ze de essentie van het leven heel nabij brengen. Ze gaan over moed en opoffering. Maar ook over de donkere kanten, over de verraad, leugens en lafheid. Deze verhalen moeten worden verteld, ook na ruim zeventig jaar.

Door muziek en het lezen van gedichten en teksten zal dit thema worden uitgewerkt in een korte bijeenkomst om 19.10 uur in De Amstelkerk, Kerkstraat 11, Ouderkerk aan de Amstel. met medewerking van leerlingen van Ouderkerkse basisscholen en muzikale medewerking van Mieke van Loon (cello) en Peter de Wit (fagot).

Na deze bijeenkomst volgt een stille tocht naar het monument bij het gemeentehuis, met een kranslegging namens de gemeente, de scholen en het 4 mei comité.

Zoals ieder jaar vraagt Amnesty International u, na afloop in het gemeentehuis, een kaart te sturen aan een gewetensgevangene. De reeds geadresseerde kaarten zijn gemaakt door de kinderen van de basisscholen.

4 mei Comité Ouderkerk

Stichting Coherente

Meer informatie

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp