Hinder voor scheepvaart door gesloten Brug Ouderkerk

Geschreven door Op 8 februari 2022

De Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel is in ieder geval tot 1 mei 2022 gesloten voor scheepvaartverkeer.

Tijdens werkzaamheden voor de vernieuwing van de Brug Ouderkerk is er een calamiteit opgetreden aan de brug. Hierdoor kan de nieuwe brugklep dan ook nog niet open. De hoofdvaart in de Amstel is daarom ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel gestremd voor scheepvaartverkeer.

Om in de toekomst de brugklep van de nieuwe Brug Ouderkerk te openen voor passerende schepen en daarna weer te kunnen sluiten, is een zwaar contragewicht nodig. Dit ballastgewicht is half januari 2022 losgeraakt van de nieuwe brugklep. De nieuwe brug kan daarom niet meer opengezet worden voor scheepvaartverkeer. Alleen schepen lager dan 2,60 meter kunnen onder de westelijke vaste onderdoorgangbrug varen (breedte 10 meter). Overig scheepvaart verkeer moet omvaren. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de stremming van de brug.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden voor de basculeburg maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl

Foto  (bron: Aerovista Luchtfotografie)


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp