Hotel-restaurant op plek ’t Jaegershuys

Geschreven door Op 2 februari 2020

Een hoogwaardig internationaal vijf sterren hotel met een restaurant van topniveau in het pand van ‘t Jaegershuys. Deze plannen heeft de eigenaar in een brief bekend gemaakt aan de gemeenteraad van Amstelveen. De eigenaar – Breevast / Aemstel Monuments BV- wil hiermee benadrukken dat de eerdere plannen van luxe villa’s definitief van de baan zijn. Een aantal huidige opstallen zal daarvoor moeten worden gesloopt. Het uiterlijk van het nieuwe hotel zal in historische stijl worden opgebouwd om te voldoen aan het Rijksbeschermd Dorpsgezicht en het historische karakter van de Amstelzijde.

Op de achtergrond loopt een rechtszaak over de monumentenstatus van ‘t Jaegershuys. Intrekking daarvan wordt inmiddels betwist bij de bestuursrechter. De minister zal uiteindelijk moeten beslissen. Handhaaft zij de monumentenstatus dan komt er een streep door de plannen van een hotel restaurant en blijft het huidige pand staan.

‘t Jaegershuys was in de jaren ’90 een beroemd restaurant in Amstelveen waar onder andere topkok Ron Blaauw de scepter zwaaide.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp