Houd 27 april vrij voor Koningsdag!

Geschreven door Op 18 februari 2024

“Houd 27 april vrij voor Koningsdag!”

Dit had een oproep kunnen zijn van de Oranjevereniging Ouderkerk, maar is een oproep van de nieuw opgerichte Oranjevereniging Duivendrecht. Koningsdag is in Ouderkerk al decennia ingeburgerd, met de aubade en de gezellige markt. In Duivendrecht was Koningsdag ooit een festijn. Maar de laatste jaren niet meer. De nieuwe vereniging wil daar verandering inbrengen. Het bestuur is voor een kennisbezoek naar Ouderkerk geweest en wil samen met een groep vrijwilligers, nieuw leven inblazen in ‘Koningsdag in Duivendrecht’.

Grote opkomst bij eerste vrijwilligersmeeting Koningsdag Duivendrecht (27-04)

“Als deze opkomst een voorbode mag zijn voor Koningsdag in Duivendrecht, dan zien we de dag met vertrouwen tegemoet”. Het bestuur van de Oranjevereniging Duivendrecht moet stoelen bijschuiven en is ingenomen met de grote opkomst van vrijwilligers. Bewoners uit Duivendrecht die mee willen denken met de vormgeving van zaterdag 27 april, Koningsdag. Naast het bestuur zijn vertegenwoordigers van sportverenigingen, dorpsbewoners, ouders van de scholen, Coherente, ouderen en gelukkig ook jongeren aanwezig bij de sessie.

Zo heeft de jongste aan tafel Thomas, ideeën bij verkoop op kleedjes op het Dorpsplein, maar ook spelletjes in het Dorpshuis en een speurtocht rondom het Dorpsplein. Zo komen er tal van mogelijkheden op tafel om te doen op Koningsdag. Belangrijk is dat de mensen uit Duivendrecht, zeker even langskomen en het liefst deelnemen aan het programma. Het bestuur van de Oranjevereniging Duivendrecht (Tamar, Sanne en Jan) geeft aan dit jaar te willen starten met een basispakket, wat ondersteund wordt door lokale sponsoren en leden/ donateurs. Een basispakket wat dan jaarlijks uitgebreid wordt. Gedeponeerde ideeën voor binnen- en buitenactiviteiten. Buiten: kleedjes van kinderen, koffie, een soort multiculturele markt met hapjes en drankjes en muziek. En voor binnen: een springkussen, schmink en een soort zeskamp oor de jeugd om stempels te verzamelen. Een gevulde stempelkaart kan dan weer voor iets lekkers ingewisseld worden. Daarnaast een poppenkast voor de allerjongsten en wie weet weer een boekenmarkt zoals die altijd in De Kleine Kerk was met evenementen.

Bedoeling is dat er een basisprogramma staat, waar jong en oud zich kan vermaken. Bewoners die toch even naar Oost willen of de Amsterdamse Poort gaan, zijn dan later weer welkom op het Dorpsplein, voor een na-borrel. Natuurlijk met en door de middenstanders van het Dorpsplein, maar wie weet ook wat verrassingen, zoals: “Een bara hoort erbij op Koningsdag”. We gaan het zien. Het bestuur kan aan de slag met het draaiboek en vrijwilligers kunnen zich nog altijd melden op: koningsdagduivendrecht@gmail.com

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp